藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Sure Win
打印 上一主題 下一主題

請教義務游泳教練~ [複製鏈接]

[quote:d5aedcb8d9="肥度"]覺吾覺其實係人越大越難學...因為諗野複雜化左..[/quote]會的會的~人大了就會明白沉左落水底而又上唔返上水面會有乜後果,所以真係越大越難學!

慶幸幼時家母要我學懂游泳自救,而幼時的我又唔識死,次次去到大人池就唔理三七廿一跳落水,
所以約在七至八歲時已學懂游泳(蛙式),而我個人又好專一,所以到依家都只係............識蛙式 :mrgreen:
背泳都會,不過游得唔好,只會休息時才用! ops:
:em09:

[quote:af11758457="milk"][quote:af11758457="肥度"]覺吾覺其實係人越大越難學...因為諗野複雜化左..[/quote]會的會的~人大了就會明白沉左落水底而又上唔返上水面會有乜後果,所以真係越大越難學!

慶幸幼時家母要我學懂游泳自救,而幼時的我又唔識死,次次去到大人池就唔理三七廿一跳落水,
所以約在七至八歲時已學懂游泳(蛙式),而我個人又好專一,所以到依家都只係............識蛙式 :mrgreen:
背泳都會,不過游得唔好,只會休息時才用! ops:[/quote]

一定係越大越難學 你見d小朋友真係唔識死 一見到水沖落去 乜都無有怕 幾咁開心......
我細個0個陣 我媽咪好保護我地 唔比我地游水、踩單車...連入廚房、"渣"針線都唔比 (家政堂係第一次煮野 0個陣煲水都唔識....) 所以出去同同學踩單車都係偷偷地進行 所以成日就住就住 唔敢整傷 怕返屋企比阿媽鬧......可能因為咁怕跌 怕傷 所以乜都學唔識.........

[quote:fe481581ed="Tomato"]一定係越大越難學 你見d小朋友真係唔識死 一見到水沖落去 乜都無有怕 幾咁開心......
我細個0個陣 我媽咪好保護我地 唔比我地游水、踩單車...連入廚房、"渣"針線都唔比 (家政堂係第一次煮野 0個陣煲水都唔識....) 所以出去同同學踩單車都係偷偷地進行 所以成日就住就住 唔敢整傷 怕返屋企比阿媽鬧......可能因為咁怕跌 怕傷 所以乜都學唔識.........[/quote]唔............妳媽咪真係好保護妳們幾姊妹喎~ :em21:

家父就唔係太喜歡我去參加任何戶外活動,如游水﹑跑步﹑行山﹑踩單車.....,佢話攞苦黎辛及女仔人家唔應該曬到黑蚊蚊,之後我為左逃過佢o既"法眼" 8) 而特登夜晚先去游水避免曬黑!
後來參加 Outward Bound 同饑饉三十就更加係先斬後奏(Outward Bound 張生死狀都係搵家母攪惦(簽) : ),事後家父知道就哦左我好耐...好耐...好耐.....真係好耐 :em18:   
明白佢都係為我好先會"哦"o既! :face13:
:em09:

我阿媽而家間唔中都會哦0下我......上次我話游水 嚇死佢...... :mrgreen:

我隻佬話會幫我等訓 ops:

我識游水 識踩冰 (踩自己 但就唔識踩單車 .................
有無人可以教下我?

[quote:595284b2b4="Ice"]我識游水 識踩冰 (踩自己 但就唔識踩單車 .................
有無人可以教下我?[/quote]

踩單車同游水都要先克服恐懼感~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:f3da477bf9="milk"][quote:f3da477bf9="Tomato"]一定係越大越難學 你見d小朋友真係唔識死 一見到水沖落去 乜都無有怕 幾咁開心......
我細個0個陣 我媽咪好保護我地 唔比我地游水、踩單車...連入廚房、"渣"針線都唔比 (家政堂係第一次煮野 0個陣煲水都唔識....) 所以出去同同學踩單車都係偷偷地進行 所以成日就住就住 唔敢整傷 怕返屋企比阿媽鬧......可能因為咁怕跌 怕傷 所以乜都學唔識.........[/quote]唔............妳媽咪真係好保護妳們幾姊妹喎~ :em21:

家父就唔係太喜歡我去參加任何戶外活動,如游水﹑跑步﹑行山﹑踩單車.....,佢話攞苦黎辛及女仔人家唔應該曬到黑蚊蚊,之後我為左逃過佢o既"法眼" 8) 而特登夜晚先去游水避免曬黑!
後來參加 Outward Bound 同饑饉三十就更加係先斬後奏(Outward Bound 張生死狀都係搵家母攪惦(簽) : ),事後家父知道就哦左我好耐...好耐...好耐.....真係好耐 :em18:   
明白佢都係為我好先會"哦"o既! :face13:[/quote]

嘩!~ 估唔到我鄰居都係Outward Bounder喎!!   :em19:
www.lightcreation.com.hk/lewis

[quote:b7d6f468af="milk"]饑饉三十就更加係先斬後奏[/quote]
我都玩過"饑饉"呀 我想出年再玩呀!

我雖然游水唔叻 但係好細個已經識游 因為爸爸媽咪係拋我落水由得我自己游
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

Re: 請教義務游泳教練~

[quote:673e8a5c57="butbut"][quote:673e8a5c57="Sure Win"][quote:673e8a5c57="butbut"][quote:673e8a5c57="Sure Win"]請問有冇人願意義務教我游水呀? :?:
可能我知質低 又怕水 學0左好耐都學唔識 :em06:
結果攪到B君都無晒心機教我游.[/quote]

如果有時間我可義務教但我放工泳池已關門星期六收最早要6:00
如果星期日有假放我可約你.[/quote]

多謝你 好感動呀! :face13:
平時放工個泳池已經關閉
加上我未正式搬入0黎住
我都係星期日早上先有時間去游水.
Tomato Vivian 不如我0地一齊跟 butbut 學游水? :wink:[/quote]

好呀 熱熾期待!

唔好叫我做教練la大家約my游水有伴大約7月頭應可以到時pm你[/quote]