藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Sure Win
打印 上一主題 下一主題

請教義務游泳教練~ [複製鏈接]

[quote:27851228c1="hales"][quote:27851228c1="grassman"][quote:27851228c1="hales"]雙腳好似蛙式咁但方向係向下.....所以好似踩踩o下咁 唔駛急一o下一o下黎..
雙手就好似"初"o下"初"o下小朋友個頭咁左摸右摸左"禁"右"禁"作用係保持平
衝....雙手同時一下左一下右為之一個cycle大約係雙腳踩一下的同時手就進行
兩個cycle....唔駛急...慢慢黎 :[/quote]

Additional: 個口就會一啖水,一啖氣咁咧! :em18:  

講真,踩水仲辛苦過游水,不如學下頭唔落水咁游蛙式![/quote]

唔係嘛......... :em03:
其實你控制得好踩水係用黎休息用的.................點會仲辛苦過游水 :em05:
以前我學游水果時要連踩半小時水.......... :em05:
慢慢之後唔用手只用腳都可以踩了......... :em05:
再進一步習慣之後變成可以游背蛙(唔用手只用腳).......
因為以前教練除左教o的正統既大蛙手小蛙手之外 亦會教o的
奇特既游法不過重點都係教只用腳唔用手去游因為.....因為...為左日後
可以學拯溺...[/quote]

我以前剛剛學完. 都練習唔用手 只用腳.
原因唔係因為想學拯溺................而係. ops: .............而係..........................
ops: 都係唔講..  :sweat: 個原因太白痴.
===

我覺得紙上談乒無用0既 最緊要就係實習.
請hxxx 及 gxxxx 先生指教........ :

[quote:f9c519c21f="Sure Win"]請hxxx 及 gxxxx 先生指教........ :[/quote]

我驚bixxx喎,佢一直都冇講過野,死啦!死啦!
b-> :HIT: <-g
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:3890740dae="Sure Win"]我覺得紙上談乒無用0既 最緊要就係實習.
請hxxx 及 gxxxx 先生指教........ :[/quote]
其實好多時理論與實踐"笨"唔並重o既
你見hxxxx成日長篇大論得個講字就知啦!
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

我呢家揣摩緊隻腳------> 青蛙"young"
隻手-------> 左摸右摸個細路仔頭
您地學識未?   :dead:
原居民2004~2013

Yo~游水之嘛....駛乜驚阿? :
橫定體型胖大浮力更強 :
不過有一個動作小弟係一直做唔到既.... :em01:
一個令我耿耿於懷既動作....就係訓水 :em01:
我仍未能做到100%信心去將成個人全完放鬆.... :em01:

不過rc個池係好難學得好喎....咁淺水....
起馬要雙腳唔到地既水深先學到喎........ :

不過我而家病未好.....唔游得水.................... :em01:

搵兩個細路,係陸上練住先!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

咁會唔會有人天生學極都唔識0架??
例如我踩單車係學極都唔識 又平衡唔到 我家姐細妹都係咁......係咪天生??

[quote:5e1f0aa763="Tomato"]咁會唔會有人天生學極都唔識0架??
例如我踩單車係學極都唔識 又平衡唔到 我家姐細妹都係咁......係咪天生??[/quote]
我估你o地似係怕跌倒怕痛多d
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:399dc014f4="bikbark"][quote:399dc014f4="Tomato"]咁會唔會有人天生學極都唔識0架??
例如我踩單車係學極都唔識 又平衡唔到 我家姐細妹都係咁......係咪天生??[/quote]
我估你o地似係怕跌倒怕痛多d[/quote]

即係我仲有得救.....係有得教 :