藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jess and Burns
打印 上一主題 下一主題

"別問我是誰" [複製鏈接]

[quote:34beb5b3f9="saga"]星河戰隊係人類同外星既蟲類間既戰爭[/quote]
回想當年 我同幾個由細玩到大o既朋友 平安夜約埋o係金鐘一齊食聖誕大餐......

突然戲迷S話: 嘩 幾好彩呀 平安夜o係UA金鐘都買到飛喎 開9點半呀 我o地要食快d啦......
年少無知o既我即刻問: 咁好 睇咩戲先?
戲迷S: 星河戰隊囉!
朋友C同我對望一o下 面色一沉 幾秒死寂之後......
戲迷S: 不過係前面第三行!

然後 我o地繼續勁食勁食面前o既聖誕大餐 當無事一樣......
再然後 我o地就坐o左o係戲院o既第三行睇星河戰隊(又名太空捉蟲記)
由於坐第三行o既關係 畫面好大 d蟲都好大 睇到流眼水 所以要閉起雙眼 然後就......

再再然後 我o地聚舊都耐唔耐會講o下太空捉蟲記o既經歷!
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:15912f02b0="bikbark"][quote:15912f02b0="saga"]星河戰隊係人類同外星既蟲類間既戰爭[/quote]
回想當年 我同幾個由細玩到大o既朋友 平安夜約埋o係金鐘一齊食聖誕大餐......

突然戲迷S話: 嘩 幾好彩呀 平安夜o係UA金鐘都買到飛喎 開9點半呀 我o地要食快d啦......
年少無知o既我即刻問: 咁好 睇咩戲先?
戲迷S: 星河戰隊囉!
朋友C同我對望一o下 面色一沉 幾秒死寂之後......
戲迷S: 不過係前面第三行!

然後 我o地繼續勁食勁食面前o既聖誕大餐 當無事一樣......
再然後 我o地就坐o左o係戲院o既第三行睇星河戰隊(又名太空捉蟲記)
由於坐第三行o既關係 畫面好大 d蟲都好大 睇到流眼水 所以要閉起雙眼 然後就......

再再然後 我o地聚舊都耐唔耐會講o下太空捉蟲記o既經歷![/quote]

我都曾經有相同經歷. 不過套戲不同. 係發哥既"血仍未冷"
還記得是睇午夜場. 非常之眼訓..
但當一訓著. 便有一連串的機關鎗聲把我嘈醒...

成套戲係咁開鎗. 無咩對白. 無主題. 一尾打. 嘈到想死.
===

[quote:d3ff8fb590="Jess&Burns"]
"別問我是誰"要比小小時間一路睇 一路諗. 才會覺得好睇. 開頭係幾悶架.
但去到中段 你明白左佢地既背景. 就會開始好睇架啦.[/quote]

我都唔識欣賞 :em18: 當年我同老頂去戲院睇到一半......悶到頂唔順而離場. :dead:
G :em21: P

[quote:dca45c39a5="gp"][quote:dca45c39a5="Jess&Burns"]
"別問我是誰"要比小小時間一路睇 一路諗. 才會覺得好睇. 開頭係幾悶架.
但去到中段 你明白左佢地既背景. 就會開始好睇架啦.[/quote]

我都唔識欣賞 :em18: 當年我同老頂去戲院睇到一半......悶到頂唔順而離場. :dead:[/quote]

咁無所謂既. :dead:

每個人既喜好都唔同架啦.  :roll:
===

[quote:546eb45264="Jess&Burns"]我都曾經有相同經歷. 不過套戲不同. 係發哥既"血仍未冷"
還記得是睇午夜場. 非常之眼訓..
但當一訓著. 便有一連串的機關鎗聲把我嘈醒...

成套戲係咁開鎗. 無咩對白. 無主題. 一尾打. 嘈到想死.[/quote]
無咩對白係因為當年發哥d英文唔掂......
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的