藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5580|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

唱作女新人王菀之 [複製鏈接]

大家有無聽過王菀之d歌呢?
就係o係張學友演唱會入面同佢合唱"我真的受傷了"o個個女仔啦!
佢把聲真係好好聽 好溫柔.
未聽過o既真係要留意下.
今日會去買佢隻cd 正呀!  :em04:
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

仲有 全碟7隻歌o既曲詞唱都係佢一手包辦!
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

咁勁??我尋日聽收音機 聽到佢首歌....都幾好聽喎!!
(題外話: 我覺得男仔就藍奕邦都幾好......)

星期六真係去買o左王菀之同埋另一個女新人謝安琪o既cd
一心諗住返到屋企即刻一路食o野一路聽......
點知部壞鬼hifi早唔壞遲唔壞 係要我將隻碟入落去佢先真係壞o左......
好慘呀 佢生吞o左"王菀之"呀! 到依家都係咬住唔放!  :em01:

近期d女新人多數sell把聲而唔係sell樣 聽歌都聽得舒服d. 好過睇Isabelle唱歌跳舞.  :dead: 你買到謝安琪o既cd  出面好似斷貨喎.
G :em21: P

[quote:fbda428019="gp"]近期d女新人多數sell把聲而唔係sell樣 聽歌都聽得舒服d. 好過睇Isabelle唱歌跳舞.  :dead: 你買到謝安琪o既cd  出面好似斷貨喎.[/quote]
我都聽過話斷市 去返買開o個間cd舖 佢無show出o黎 但問佢又有貨喎!
謝安琪把聲幾特別 好易認 d歌o既詞都幾正 唔係一般k歌格局!

不過依家都係未有得聽 要入rc先有hifi......
:em01: 嘔返隻王菀之俾我呀!

衛蘭(janice)都OK 喎 不過我只係聽過佢首"大哥"咋
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

上網可以聽. 把聲天生好聽. 無得傾~

http://ent.sina.com.hk/focus/music/Ivana/

p.s# 留意男DJ....充滿色迷迷的眼神望住人地 :
見到佢. 我打冷震... :nowords:
===

Re: 唱作女新人王菀之

[quote:9f58e0c82c="bikbark"]大家有無聽過王菀之d歌呢?
就係o係張學友演唱會入面同佢合唱"我真的受傷了"o個個女仔啦!
佢把聲真係好好聽 好溫柔.
未聽過o既真係要留意下.
今日會去買佢隻cd 正呀!  :em04:[/quote]
:em04: 我都買左勁好聽,把聲有D似王菲但冇王菲咁做作!「一秒感動」最正!謝安琪都想買,但斷晒貨了,網上聽過佢隻英文歌,即係佢隻超高音「我歌...故我在」的英文版,勁正!衛蘭把聲像杜麗莎,但係D歌未夠特色!

好多謝大家0既推介...王菀之把聲真係無得頂  :em11:  我而家狂聽"我真的受傷了"同埋"一秒感動" :em04:

另外我覺得janice把聲有啲似杜麗莎...唱得都幾有feel !

q.
永遠愛著您 :em21: [/code]