藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3458|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

藍澄天空小說 真實番外篇 [複製鏈接]

事原小弟,今日約左個客去華人行傾野,攪左成日,走的時候已經天黑了。 :?
身處華人行,無無聊聊又去了藍澄示範單位。可能是貨尾了,又或者無數不利
消息,所以比較冷清 :cry: ,只見得幾對人睇樓,其餘約十名經記。
走走下,當然有經紀問我啦,我裝作又盲又啞,因為唔想煩,所以沒有刻意理佢地。一名小兄弟跟我好奈,係咁sell.......見我冇咩反應。 :|

佢特然好吋咁話:先生! 來睇樓牙? :!:

心想:我唔係來睇樓,唔通來深班咩。
我最後好冷啖咁對佢講:唔係喎! 我來望下這裡的模型設計啫。 :em12:

之後冇理到佢,就依然我行我素,當佢地透明。
話時話,這裡的示範單位好似執過下,還多左好多16:9直播衛星,其中一架仲有
play station 2潻。
說時遲,那時快,特然一個妙齡女子,響我面前出現,一野就得過來。

用非常嬌媚並高八度聲線講:先生~~~~有咩可以幫到你架? ops:

我望佢第一眼,即時心想:嘩!!!!sell 樓啫,唔係sell騎樓呀嘩......。
要唔要咁惹火呀? :em09:  :evil:
搵個男人sell我唔到,唔使出動火辣辣的靚女掛,仲不知幾咁激凸 :em03:
一路行,我有如大軍壓境之勢,充滿迫力。

她再向我拋拋眉眼:先生~~~不如我比D price list 你睇睇。 ops:

我非常之難為情,唔知點好。唯有苦口婆心道:我睇睇得架啦,唔該哂。 :mrgreen:

最後急急腳去左睇大單位,冇理到佢了。
唉!無奈,比我早幾年?早做咩咩.....啦! :em06:
不過最後我都冇唔記得大家,用我部p仔偷偷怕了周圍的環境,以解大家對藍澄相思之苦。
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我第一次同 saga 去睇示範單位 (唔係 rc) 又係有好多經紀走埋黎.
我一見到佢地 我就話: 我地讀 interior design 既 只係黎睇下人地既 design 交功課 唔係黎買樓架 你地唔好o徒時間 serve 我地啦
跟住 d 經紀有 d d 無癮咁走左 之後就再無經紀走埋黎 我同 saga 亦都睇得好開心  :em12:  :em12:  :em12:

[quote:c3e06f9d28="Ice"]我第一次同 saga 去睇示範單位 (唔係 rc) 又係有好多經紀走埋黎.
我一見到佢地 我就話: 我地讀 interior design 既 只係黎睇下人地既 design 交功課 唔係黎買樓架 你地唔好o徒時間 serve 我地啦
跟住 d 經紀有 d d 無癮咁走左 之後就再無經紀走埋黎 我同 saga 亦都睇得好開心  :em12:  :em12:  :em12:[/quote]
都係一個唔錯咁借口喎 抄下橋先 :em12:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:0622cb1c01="H&H"][quote:0622cb1c01="Ice"]我第一次同 saga 去睇示範單位 (唔係 rc) 又係有好多經紀走埋黎.
跟住 d 經紀有 d d 無癮咁走左 之後就再無經紀走埋黎 我同 saga 亦都睇得好開心  :em12:  :em12:  :em12:[/quote]
都係一個唔錯咁借口喎 抄下橋先 :em12:[/quote]

:mrgreen: 我睇示範單位都真係只係想睇下人地 d 屋幾大呀 d 裝修有幾靚呀咁 然後去幻想一下將來既屋企會係點 都真係唔係咁住買架  :em17:

我同 saga 第一次睇藍澄時仲係咁講國語扮大陸/台灣客添呀  :em17:  :em17:  :em17:

可能我樣衰 次次都無人跟我

個窗原來係咁o既...
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:900503846c="Agnes&Henry"]個窗原來係咁o既...[/quote]

係呀,而家多左塊玻璃隔著,唔怕跌落街。

會唔會有機會有一隻standard窗花比我地選擇是否安裝呢! 我聽個friend講佢個度 如果覺得有需要裝都可以裝 但一定係指定果款 以免影響屋苑個樣同外形喎
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:2ded2d38f5="H&H"]會唔會有機會有一隻standard窗花比我地選擇是否安裝呢! 我聽個friend講佢個度 如果覺得有需要裝都可以裝 但一定係指定果款 以免影響屋苑個樣同外形喎[/quote]

some estate has default for the owners to choose.
Hope that we can have metal gates installed ...
In this way we can open the wooden door to draw windows in through the windows  

私人樓好少會開大門嫁喎......

唔知咪因為大堂走廊空間細...好無privacy...
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)