藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8312|回復: 36
打印 上一主題 下一主題

芝士餅 [複製鏈接]

琴晚靜靜雞走o左去上堂學整餅,學o左new york cheese cake同埋carrot cake,雖然當中o既過程真係雞手鴨腳,"fee利frap叻",不過真係好開心好好玩,整出o黎o既製成品質素都唔錯,至少暫時未有證實曾經試食o既親朋好友食物中毒,算係今個月o既小小成就,hahaha
:roll: 越諗越想買焗爐tim

Re: 芝士餅

[quote:6f1a8c6b20="bikbark"]琴晚靜靜雞走o左去上堂學整餅,學o左new york cheese cake同埋carrot cake,雖然當中o既過程真係雞手鴨腳,"fee利frap叻",不過真係好開心好好玩,整出o黎o既製成品質素都唔錯,至少暫時未有證實曾經試食o既親朋好友食物中毒,算係今個月o既小小成就,hahaha
:roll: 越諗越想買焗爐tim[/quote]

我有 subscribe 一個講煮野食既 ng 睇到 d 人 post  d 製成品出黎 (好大部份都係糕點 cheese cake 係其中好受歡迎既 products 之一) 我都真係好想試下跟佢地 d recipe 整呀  :em04:

Re: 芝士餅

[quote:89cc8353f3="Ice"]
我有 subscribe 一個講煮野食既 ng 睇到 d 人 post  d 製成品出黎 (好大部份都係糕點 cheese cake 係其中好受歡迎既 products 之一) 我都真係好想試下跟佢地 d recipe 整呀  :em04:[/quote]
其實我初頭都覺得可以自己跟住recipe整,但係有d 技巧又真係要上堂學會好d,所以我諗住學少少technique先,然後自己整都信心大d嘛 :!:

咁係咪有機會我地幾個女仔一齊去學整餅 :em12:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:13fedcb441="H&H"]咁係咪有機會我地幾個女仔一齊去學整餅 :em12:[/quote]
好喎,由於鍾意食甜品,我對整糕點好有興趣,信心亦比較大
hehe,不過我煮"sung" o既技巧就有待改進啦  ops:

哈哈...好呀....我最鍾意整甜品...

買啦買啦...買焗爐好呀.....記住買個有温度有上下發熱線同埋個timer最少要有60mins....
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:3c2454f863="H&H"]咁係咪有機會我地幾個女仔一齊去學整餅 :em12:[/quote]

好呀 我宜家唔敢整既原因係因為整完個個都怕肥同膽固醇而唔敢食.......
咁整完無人食好o徒架嘛..........

如果第時可以一齊整 整完拎俾其他 rc 人食 咁就好 lu  
:em04:  :em04:  :em04:  :em04:  :em04:

想食

我以前會考修家政0架!成日都會整野食...............不過只限於堂上
我好鍾意食甜品0架!雪糕、蛋糕、布甸、糖水.................
嘩!!!好味 :em04:  :em04: bikbark下次整野食 一定要預我呀   

好味!好味!

下次記得預我一份,不過比d時間我減肥 :em12: