藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1309|回復: 1
打印 上一主題 下一主題

地磚定木板好?? [複製鏈接]

IWAT
中級板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 2:12 am    文章主題: 地磚定木板好??     

--------------------------------------------------------------------------------

有冇人知可唔可以加錢換d好磚? 定係一定要等收樓後先可以換...
您地覺得d磚點樣呀? 好唔好睇ar?

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 2:53 am    文章主題: Re: 地磚定木板好??     

--------------------------------------------------------------------------------

IWAT 寫到:
有冇人知可唔可以加錢換d好磚? 定係一定要等收樓後先可以換...
您地覺得d磚點樣呀? 好唔好睇ar?

太大塊 ...
d 色光猛 但唔係我喜歡既色

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 4:50 am    文章主題:      

我GF都話吨茪j塊...唔係咁好睇... 但係又怕D木難打理... 所以依家想換左D地磚... 但又怕到時換工程太大... 因我地要左個傢俬?..

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 12:27 pm    文章主題:      

IWAT 寫到:
我GF都話吨茪j塊...唔係咁好睇... 但係又怕D木難打理... 所以依家想換左D地磚... 但又怕到時換工程太大... 因我地要左個傢俬?..

你可以同發展商講唔使幫你鋪地下
你自己等層樓地下收乾水 先叫人來鋪

恆倡o個度絕對可以叫尪簠 先幫你整
等你整完地版先

不過呢...要果自己鋪貴地版..
恆倡幫你整屋時隨時整花 ...

回頂端        

Simon&Michelle
中級板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 1:34 pm    文章主題:      

我就覺得地磚好過木地板啦..... 始終坉荌忖鴞a板唔係咁好料.....
唔想駛咁多錢換... 粗粗地用住坉荌戌a磚先...

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 2:13 pm    文章主題:      

Simon&Michelle 寫到:
我就覺得地磚好過木地板啦..... 始終坉荌忖鴞a板唔係咁好料.....
唔想駛咁多錢換... 粗粗地用住坉荌戌a磚先...

無錯 ~

櫸木其實係唔錯既料 ~
而家好多新大廈發展商都會用櫸木
但呢.. 同樣係櫸木 質素都好參差...

希望和黃賺左我地咁多...
有d 良心唔好賺到咁盡...

回頂端        

Simon&Michelle
中級板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 2:20 pm    文章主題:      

奸商嘛。。。

回頂端        

CJ
中級板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 2:29 pm    文章主題:      

default=地磚 overall cost 應平d.
良心...有時係要自己爭取的...
記唔記得Tierra Verdi的料...

回頂端         

Saga
專業板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 2:47 pm    文章主題:      

CJ 寫到:
default=地磚 overall cost 應平d.
良心...有時係要自己爭取的...
記唔記得Tierra Verdi的料...

不如收樓前我地一齊 group 起 ...
然後爭取用料 XD

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期三 七月 09 2003 11:33 pm    文章主題:      

最後決定用木板. 因d磚實在唔係咁好睇而且又唔想用錢換...
依家只係等張form寄來...

回頂端

Saga
專業板友

發表於: 星期三 七月 09 2003 11:53 pm    文章主題:      

IWAT 寫到:
最後決定用木板. 因d磚實在唔係咁好睇而且又唔想用錢換...
依家只係等張form寄來...

磚唔係唔好 ...我嫌吨茪j塊...

回頂端        

wicyh
中級板友

發表於: 星期三 七月 09 2003 11:55 pm    文章主題:      

我鍾意木板

回頂端