藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7904|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

噪音 [複製鏈接]

想做個訪問 : 請問一下A  B  G  H  單位的朋友  你地覺得晚上瑪頭噪音勁吾勁 ? 本人覺得吾關 WINDOW 吾掂 ..... 訓吾到覺個隻呀........ :em08:  :em08:  :em08:

6G.
一定要閂廳窗.

[quote:14a5475c10="eric_818"]6G.
一定要閂廳窗.[/quote]

多數係咩噪音?? 係船笛聲 or 貨車聲?
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:9766ea8aa8="dracula"][quote:9766ea8aa8="eric_818"]6G.

多數係咩噪音?? 係船笛聲 or 貨車聲?[/quote]

both + 貨櫃聲. :nowords:

[quote:f5d880c654="eric_818"][quote:f5d880c654="dracula"][quote:f5d880c654="eric_818"]6G.

both + 貨櫃聲. :nowords:[/quote]

咁你一定係住高層

Tower 6
我住低層 (地產佬叫中層 )
反正無風 我都沒有開窗
日夜也是閉窗
除非洗了衫
返工後我才會開窗涼下d衫
我需要開冷氣機的涼風透氣
少少夠呼吸就算
因為電費貴!
開窗係幾糟
那不是某一種尖銳聲
而大概是長期開住的機器聲 (kwe kwe聲)
好煩  :dead:
但能否忍受就見人見至
我果個就話無問題  
但我就一定忍唔到  :em16:
我寧願比錢開空調
有興趣的話 好歡迎來我家親臨體驗T6的糟音
收入場費20皮!!   8)
原居民2004~2013

[quote:bee36130a2="女"][quote:bee36130a2="eric_818"][quote:bee36130a2="dracula"][quote:bee36130a2="eric_818"]6G.

both + 貨櫃聲. :nowords:[/quote]

咁你一定係住高層[/quote]

:em16: 唔過酒店.

我住中層C 日夜都開窗 除左下雨 ... 我覺得唔糟 有時都幾靜 ...
大眼

結論出來了  答案係見仁見智 ........有人得  有人吾得  有好有吾好  right ?

我估計... 6座G係最嘈的!
原居民2004~2013