藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: diedsee
打印 上一主題 下一主題

焗什菜 [複製鏈接]

[quote:5fc3a24e6f="hales"]鹽焗雞亦唔需要"葉" .. 8)

下次試o下咁整...:
買一大堆蔥頭 切碎 再加o的白糊椒粉 少少淮鹽 花雕酒 爆香o的蔥頭
然後用鍚紙 將o的蔥頭料和雞亦包住佢再焗...睇o下會唔會好食... :
煮飯唔會難 同一樣菜式只要失敗幾次慢慢fine tune 就ok咖喇 :[/quote]

買咩雞整 ga??
整 ge 話 call 齊大家嚟試 :
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:e6342b2d17="hales"][quote:e6342b2d17="Jeffrey & Shirley"][quote:e6342b2d17="diedsee"][quote:e6342b2d17="Jeffrey & Shirley"]
上次整鹽焗雞翼時,我家姐話要出水,而且要用紙吸乾先可以焗。
我就好鍾意吃 :em04: ,不過 Shirley 就比較喜歡原味雞翼 :wink: 。[/quote]
出水之後"葉".....咪等好耐 :?:[/quote]
"葉" 半小時,焗半小時,就已經好好味! :em04:[/quote]

真係唔"葉"都得喎..................
你焗既時候已經會入味咖喇...........[/quote]
不過鹽焗雞粉個 packing,寫住要 "業" 喎!

哈歷士 我想知道你除左攝影 種花 養魚 行山 電腦 烹飪 整餅 統計學 屋宇設備.........之外 有咩你係唔識?

[quote:6ad4d17b7f="Hotcake"]哈歷士 我想知道你除左攝影 種花 養魚 行山 電腦 烹飪 整餅 統計學 屋宇設備.........之外 有咩你係唔識?[/quote]
娶老婆!
:em17:  :em17:  :em17:

不過我就黎識! :

[quote:b287bd63c5="diedsee"][quote:b287bd63c5="hales"]鹽焗雞亦唔需要"葉" .. 8)
下次試o下咁整...:
買一大堆蔥頭 切碎 再加o的白糊椒粉 少少淮鹽 花雕酒 爆香o的蔥頭
然後用鍚紙 將o的蔥頭料和雞亦包住佢再焗...睇o下會唔會好食... :
煮飯唔會難 同一樣菜式只要失敗幾次慢慢fine tune 就ok咖喇 :[/quote]買咩雞整 ga??整 ge 話 call 齊大家嚟試 :[/quote]一定要呵~ :
:em09:

[quote:ab23c52a16="milk"][quote:ab23c52a16="diedsee"]買咩雞整 ga??整 ge 話 call 齊大家嚟試 :[/quote]一定要呵~ :[/quote]

But still dunno 買咩雞整 :?:

[quote:8c8c096748="diedsee"][quote:8c8c096748="milk"][quote:8c8c096748="diedsee"]買咩雞整 ga??整 ge 話 call 齊大家嚟試 :[/quote]一定要呵~ :[/quote]

But still dunno 買咩雞整 :?:[/quote]

你miss左係有個"亦"字的..... :nowords:

[quote:f6c81b0b74="Hotcake"]哈歷士 我想知道你除左攝影 種花 養魚 行山 電腦 烹飪 整餅 統計學 屋宇設備.........之外 有咩你係唔識?[/quote]
周身都係鈍刀
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:ca0259dc79="hales"][quote:ca0259dc79="diedsee"][quote:ca0259dc79="milk"][quote:ca0259dc79="diedsee"]買咩雞整 ga??整 ge 話 call 齊大家嚟試 :[/quote]一定要呵~ :[/quote]

But still dunno 買咩雞整 :?:[/quote]

你miss左係有個"亦"字的..... :nowords:[/quote]

係喎~~
對唔住 :zdevil:

[quote:79e46c0086="Jeffrey & Shirley"]上次整鹽焗雞翼時,我家姐話要出水,而且要用紙吸乾先可以焗。
我就好鍾意吃 :em04: ,不過 Shirley 就比較喜歡原味雞翼 :wink: 。[/quote]

話時話 你爭我D串燒幾時有得食呀?
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。