藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: grassman
打印 上一主題 下一主題

恭喜新版主+問題 [複製鏈接]

Re: 恭喜新版主+問題

[quote:fa87210b09="grassman"]恭喜米米成為新版主! :em19:

我有第一個問題比你。

我臉上有條新疤痕(1.5cm長),有冇得攪?(唔洗點洗錢個隻) :?:[/quote]

謝謝! 我會盡力而為呀喇! h:

噢...你個新疤痕係比咩整到呀先? 個痕深唔深呀?
做 facial 會好d 以下係個人意見黎呀! 可作參考用! ops:

如果係淺呀呢 就可以等佢結左"焦"後 個"險"退左再做磨沙慢慢保養就會好d! 但都會有印的!
如果係深呢 就可能要做 facial 換膚了!
miffy :oh:

哎~~~ 我不是咩專業美容師來呀!  我只係學了好多年美容都會有少許心得既 我媽媽就叻d 她是美容師!  我做她的助手多!  嘻嘻!

:shock:  vivian 想點靚法啊? 我唔識整容哇!  :nowords:  保養就識d~~  嘻嘻!  

哈哈~~ 我知道你講笑呀!

其實做 facial 都有好多唔同類型既!
但最緊要就係有用~~

得閒我地交換下心得睇下用邊款產品好用d~~~

我要番工呀 我呢家咪番緊工囉 係公司度一路做一路上網咋嘛!  (殊....)  h:

你都好似用過好多款野 bor ....

我都好贊成你講做facial好enjoy呀!
但我本身就用外國牌子多,香港賣果d我覺得不太好用....
我成日問d朋友佢地用d咩牌子,又係用SKII多,佢地話完後都話麻麻地!
我呢家訂左樣試緊,日本果隻DHC,又係麻麻地咁... :em05:

我開個個新TOPIC先問下大家D意見先! 

其實都唔使專登烏底咁既,可以洗完頭後塗番d保濕面霜就會好d呀喇! 面霜可以日日塗呀! 只要選擇番o岩自己用既面霜就ok! 

同埋呢,洗頭或沖涼時熱水唔好太熱就真既! 

[quote:88d50d9942="vivian"]Sorry !  Sorry !   :em14:  :em14:  :em14:
女人野都話不講由是可 一講撻著火
don't jealous la !
大家好姊妹嘛~ (您都係!)

亞米之前答話 要了解您撻係乜野la ??
係毛la la ?
定係大撻la ?

la 呢樣野可大可少
大則要磨皮整容先惦
小則要長期做facial 或者有d去la膏

無所謂la 您咁靚仔
多撻 la 重有型!!   :em12:[/quote]

哈~~ 好搞笑呀問得!
"係毛la la ? "
"定係大撻la ?"

係囉 要知問題所在哇!