藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Emil and Jeff
打印 上一主題 下一主題

太可惡! 決定要投訴88F路線 [複製鏈接]

[quote:84ec04f9ef="Billy"]期實有通告所以我都唔會去搭88f.搭88g好過.[/quote]

:!:
永遠愛著您 :em21: [/code]

我係88f總站見過(青衣城果個)可能係小巴公司私自出o既.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

最衰都係之前無做足夠咨詢就同議員同運輸處0的人建議更改路線
攪到而家咁..............
下次希望各位委員同我地做0左咨詢之後先好做決定
起碼大家都知發生梗咩事呀mA......................

[quote:0f812cebac="alankle"]最衰都係之前無做足夠咨詢就同議員同運輸處0的人建議更改路線
起碼大家都知發生梗咩事呀mA......................[/quote]

最衰都係個司機講大話之MA?
同委員會有咩關係?
===

[quote:44b6a76c5f="alankle"]最衰都係之前無做足夠咨詢就同議員同運輸處0的人建議更改路線
起碼大家都知發生梗咩事呀mA......................[/quote]

更改路線,唔係業委會會員可以決定,他們亦冇權力。而更改路線的咨詢及決定,係由運輸處跟當區區議員處理及跟進。
這個星期六二點,就有;區議員、運輸處、還保處....等搵人來接見你地。
alankie.....記得、記得、記得出席。

當然有關啦 唔通唔係0的委員同議員傾改路線架咩
但係改路線又唔做咨詢 攪到其他鄰居唔知改0左
當返去rc時 無啦啦係舊個站等0左成個鐘
咁你話關邊個事先...............

以我所知,有委員一直都係向運輸處及區議員反映,要求Direct 出入青衣城及申請村巴。
但無里頭變到改成咁樣,係小巴公司要求運輸處唔好一刀切,諗住爭涌美客。
及減輕249m(咁佢都諗到),運輸處十下十下咁批左。
alankle認真講,你咁唔妥佢地班委員,認為佢地唔掂,不如你黎做。 :em12:  :em12:
收到風有一個委員,因為家庭問題,盟生退意。你不如同業委主席相量下。 :em11:

:em11: support!
===

如果 係有委員唔想做就好退出啦
下次業主大會自然會有人出黎選啦.....
我唔會自把自為話自己做架喎
呢0的0野唔係話你想做人地就俾你做架喎
人地俾你地做 就係信得過你地 如果你地做唔到就退出 等其他有心人做啦....

[quote:d13f22dbe4="alankle"]如果 係有委員唔想做就好退出啦
下次業主大會自然會有人出黎選啦.....
我唔會自把自為話自己做架喎
呢0的0野唔係話你想做人地就俾你做架喎
人地俾你地做 就係信得過你地 如果你地做唔到就退出 等其他有心人做啦....[/quote]

假設有人真係唔做. 又無人補上.
相對黎講 藍澄灣的票數 便會由10位 減少到9 位.

你為什麼會想他們退出呢? 這樣對藍澄灣每一位業主都會很不公平.而且完全無好處.
===