藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 11995|回復: 29
打印 上一主題 下一主題

自由行衝擊五座level 1大門!!! [複製鏈接]

我每日都會由五座level 1進出RC 自從酒店開幕兼用LEVEL 1落客後 我真係好驚 :sweat: 夜晚一個女仔返屋企.....因為我試過成班(約30人)自由行麻X佬在五座level 1位置排隊等做團體登記除眼甘甘敢望住你按密碼之外 佢地重要煲住煙凶神惡X有D重要咸咸濕濕咁你話一個女仔可以點呢?俾成班麻X佬係你背後約3步之距圍你喎?!(當时當然無人照顧這班大漢啦!)

我已經同RC管業處反映此情況 雖然他們有加派人手 但昨晚又出事了.....

我昨夜約10返回RC當時有成兩架大巴進入RC LEVEL 1D自由行客人係五座旁邊一落車就係咁衝係咁撞我已經唔行住避開佢地佢-鴾ㄢ璆u成隻蠻牛咁 重要用個行理>琩捆L我隻腳呀!!! :evil:

好啦 當我排除萬難咁入都五座 D自由行客人竟然係咁撞係咁拍五座度木門要我開門比佢地入黎 佢地以為個係商場入口咩?! :em03:

作為五座住客o既 可以點做呢?

唉!你呢件事情,本人深表同情。
如果你問我作為五座住客,可以點做。
理性的話,會出去解釋正確的酒店路線,最好帶埋佢地去。
好可惜我唔係五座住客,所以..........
唔理性話,扎住把頭髮,手持雙刀.........衝出去見一個斬一個。
配樂係;情與義~~~~~~~~值千金~~~~~。 :em10:  :em13:  :em20:  :evil:  :twisted:
永遠愛著您 :em21: [/code]

如果我係你﹐我會向酒店投訴。佢地有責任照顧好自己D客﹐俾足清晰o既指引教佢o地點樣去酒店。
或者要求管理處係五座木門上貼大大字寫住﹕“私人地方﹐非酒店范圍”。
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

首要係o係 T1-6 的 L123 張貼指示~
"住宅地方 閒雜人等及酒店住客不得進入"  :evil:
見過鬼就唔怕黑啦~

我研究過建築圖 酒店三座的L1大堂 係不連接酒店停車場 所以酒店客人要經過商場出入. 這是建築師設計上的過失 解決辦法有兩個:

短期的 住客由L1坐商場電梯到L5 由L5大堂正門出入.

長期的 要求酒店派出BellBoy 幫客人搬行李 而客人自己就由酒店停車場 坐酒店或停車場的電梯到L5平台 然後再由平台行去酒店三座大堂. 反正現在客人由商場出入 點都要行一段路.

今晚都有幾個同胞走入五座一樓等lift 後尾佢地發覺行錯路先走番出去...... :dead:  點樣先可以保障到五座居民既安全呀 :twisted:
G :em21: P

唉............................................................:dead:
我諗我都要練好d普通話.... 做多d運動 如果唔係邊有力頂住度門 :em12:

我一早已經預言會有管理難題 我想到另外三個解決方法:

1. 叫酒店客人由商場落貨區直入商場 再上酒店. 這個方法本來可行 可惜落貨區原本並非設計用來落客 旅遊車會好難出入 車一多就出唔到.

2. 叫發展商係商場開多道門 由商場新入口進入酒店  避開住宅區.

3. 酒店三座的旅遊車 可以係平台上落客 叫酒店一齊管理五樓平台和橋頭.

第三點一定唔得 我唔制 :em06: