藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 12188|回復: 32
打印 上一主題 下一主題

德古拉的故事 [複製鏈接]

"好耐冇見,妳最近點呀~~~~"

愛神驅使他停下腳步,兩伙寂莫的心,在迷濛細雨底下連在一起,上天安排他們再次在街上相遇~~~~

“咁….咁0岩0既” 伯爵首先打開悶局 ops:

“係呀…….咁0岩0既”

雖然是短短兩句開場白,但仍察覺到雙方無奈的心情。
相聚一刻,彷彿仍有千言萬語。

好奈冇見,妳….最近點呀~~~~”伯爵帶關懷的目光,凝望著她。埋藏多年的心底話語,今天終於開口。  :?

“唔~~~我幾好丫。係呢!咁夜都走出黎,o聽日唔使早起身咩?”沒有想過她仍然記得以往日子。

伯爵的心境默默帶點喜悅,因為眼前人……依舊對他關心。

“其實....屋企冇人,見有少少悶,所以咪出來逛下囉。係啦,妳都咁夜?平時妳九點幾就訓囉喎”

半點回憶,勾起大家昔日甜蜜片段。但那年那刻的故事,大家都知道……只可以留在心底。 :face13:

她輕描淡寫回答:“今晚我屋企冇飯食,咪出黎搵D野食之0麻。”

一個表情、一個小動作,伯爵同樣在意,眼前的人心有所屬。

他緊握拳頭無奈說著:“啊~~~咁樣。係呢!妳…妳同Billy佢….幾好丫0麻”伯爵背著自己,說一些不應該的問題。  :em20:

聽到伯爵這樣一問,她有半點突然。 :em03:

欲言又止,伯爵見她不想答的時候,亦自己回應: “咪幾好,妳地女人大把人鍚架啦。係咪?男人就慘D,而家我都仲係一個人 :em06: 。”

見伯爵開始語無論次,她不知如何是好: “你……講咩呀?”

“哦~~~冇野,冇野。今晚D星星幾靚,真係好靚” 伯爵刻意扯開話題,但他忙記了下雨天的晚上,何來星星?

她奇怪的笑著:“星星??” :nowords:

伯爵的心忐忑不安,唯一方法….就只有逃避 :“我……我都係走先喇。”說罷轉身離去。

他即使如何思念對方,但仍要妝作瀟灑,心底的眼淚,就只能夠透過雨水……默默流瀉。 :em06:

多少數不盡的思語,無數說不清的心情,若然….沒有勇氣傾訴,也許…..期待默然回首。

她看著伯爵弧單背影,不期然道: “我同Billy佢散左喇……” :em07:

"我地咁奈冇見,陪我去飲杯野丫~~~~"

待續....
永遠愛著您 :em21: [/code]

靚仔,咪玩野!待咩續呀!快D講埋落去!

(Sorry 衝動左D!)
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

Dick. 雖然幾好笑.

不過你...................要小心今晚有人去你屋企放火. :zdevil:
===

故地再相逢
回憶浮心中;
夜寒絲絲雨
熱淚心中湧.

請改用A君、B君、同C小姐繼續寫!

故地再相逢
回憶浮心中;
夜寒絲絲雨
熱淚心中湧.

問君身安好,
問妹情癒縫,
百般心中話,
無語望星空。

你條友好得閑呀? 四點几炸wo?

冇客運你攪ebanking咩?

dick 兄:

您將個 thread 放係「文娛追踨」
博佢兩個唔睇呀? :em09:

<德古拉的故事>係黃狄繼前作~"男情唔知甚麼甚麼"(2003年網上第一版)後又一劇力萬鈞,細膩感人之作。男主角德古拉(化名)究竟點樣面對自己o既感情?密切留意下集,下下集或者下多幾集o既發展。(要用蕭亮聲)
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

好緊張呀! 快d講埋落去啦~ :face13:  :face13:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)