藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 26112|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

對於是次88F 縮短程. 你覺得是好事 / 壞事 ? [複製鏈接]

對於是次88F 縮短程. 你覺得是好事 / 壞事 ?

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6109

(當然 大家依然不滿意!  :x  因為點到點才是我 (們)的理想 )
===

其實 想知道 覺得是"壞事" 的人 意見是怎樣呢?
===

[quote:3af6362107="zaku"][quote:3af6362107="Jess&Burns"]其實 想知道 覺得是"壞事" 的人 意見是怎樣呢?[/quote]

在你的簽名式樣已經有了你的結論 那些"自私"的還敢出聲!?[/quote]

他(們)可以有他們的意見. 我也沒有結論他們為"自私" 的一群.
一個簽然而已 不要想太多.

的確 大家互相討論 可以減少誤會.

不說出來 別人怎能知道他們想點? 誤會加深這樣對大家都沒有好處.

如果 他(們)自認是"自私" 而怕了發言. 然後 又在心底裡想我們這裡大部份人不理他(們)的意見 這樣對我們也不太公平吧? !( 因為他們不說 根本沒有人知道他們想怎樣)

而且 為何會因為一個簽名而不敢出聲?  :?:
if  他們覺得自已並不自私 大可理直氣壯 是嗎?  8)
===

[quote:a82473dbf8="alankle"]如果 他(們)自認是"自私" 而怕了發言. 然後 又在心底裡想我們這裡大部份人不理他(們)的意見 這樣對我們也不太公平吧? !( 因為他們不說 根本沒有人知道他們想怎樣)

請你不要說這裡的人為大多數 你可以數數這裡同一意見的人有多少 而我們整個屋苑的人又有多少 即使這裡大多數的人的意見 也不代表整個屋苑的大多數
如果你這樣計數 會令很多人反感 請反思反思.............[/quote]

請不要誤會 這個問卷 絶對不能代表全屋苑的人的意見.
我所說的小部份人 是說 投了: 壞事 的那幾位.

那相對投了: 好事的廿多位人士 一定便是小數了...
===

[quote:9b3d0efdd3="OON"][quote:9b3d0efdd3="alankle"]1.因之前大家都無 所以大家一齊爭取 而家係有 但係又無啦啦淨係我地無 咁咪唔公平0羅
2. 因為我地無業主立案法團 如果有的話 我地可以告佢地

至於管理問題 我都一早話過炒0左呢個管理公司 就可以好好架啦
無奈大家又話要俾機會佢地改..........[/quote]

1.88F車程真係好耐喎 ! 要成半個鐘以上先去到目的地<所指係青衣城 RC>
2.咁不如係會所開個居民大會啦  一次過講晒所有要改善的地方 !
   可不可以叫剛選出來的十位委員...開過會傾下啦 !
3.我地係同一屋簷下大家一定要團結...晤o岩未講到o岩o羅 !

4.究竟係運輸處定係管理處D人改88F條線呢 ?[/quote]

其實 我都會同意多一條線出去 多過真係改現有88F .
但在於現有88F 的車程實在太長 我都會同意暫時縮短路線.
===

[quote:680fc009b1="zaku"]又係好矛盾 - 村巴! 有就固然正 但係將來服務質素 收費 班次... 鬼唔想d車有咁密得咁密 收費有咁平得咁平 又要唔好(係一定唔可以)影響唔搭村巴的村民(管理費)....
都唔知企邊面先好???
"Jess&Burns" 老細 我真係唔係想得罪你.[/quote]

無人可以得罪我既~~
因為我個為人好開通 好大方.

大家討論下 真係好事.
而大家所發表的討論 愈激烈 便愈有人更進~ 這不是更好?!

even 你們再說一些令我反感的句子 我都係一樣得個    字~ 哈哈哈  :zdevil:
mo ment ta!
===

[quote:9a0453ee02="alankle"]仲有你個問題好有誤導性 邊個唔知縮短係好啫 不過問題係 係唔係要咁縮法先
所以我唔覺得你統計出黎架結果有代表性0羅[/quote]

我同意!

那你何不出一個選票出來 記住作一些沒有誤導性的. 看看結果也無防 -----> 雖然依然沒有代表性.
===

[quote:927f9e55cc="alankle"]咁我就理直氣壯咁講0下點解係一件壞事先啦 首先會對住青衣碼頭同青衣村的居民不便 二來又做成分化 我地而家自己人話自己人  最後會點呢 請你不要以為小數就一定要服從多數 盧女士就係一個例子啦..
好似養狗咁啦 只要有一個居民反對 就唔養得..[/quote]

討論下姐.........咪咁認真啦~
呢度得幾多人姐 你都話無代表性啦~
什麼自已人話自己人 最後會點?
最後點知會點. 但係起馬你講出自已的point of views 有人可以理解 知道你地想點.
盧女士就是一個唔該 唔理其他人意見 一意孤行. 結果. 犯眾曾o羅.
===

[quote:00f4e7cd0c="alankle"]Jess&Burns:
    我諗我發現左你一d幾有趣的舉動唔知其他朋友有無發覺呢??
    嘻嘻~~~~~ :em12:  :em12:[/quote]

你咁留意我既? 你愛上我呀?

我有burn burn 架啦 sorry呀. :nowords:

個人黎講呢. 唔係咁鐘意批評人既.
我比較喜歡對事唔對人.

但係如果你對本人的言論有什麼意見. 都歡迎你pm 我既! <--------- 意見接受態度依舊!!  :em17:  :em17:
最好唔好係度引發其他人一起跟你講是非啦~ (尤其你想講既人係我呢?!)

可惡! 可惡!  :evil:  :twisted:

:em17:  :em17:  :em17: 純粹攪笑 唔好見笑
===

[quote="LO LO"][quote:b2e7277fac="Jess&Burns"][quote:b2e7277fac="alankle"]盧女士就是一個唔該 唔理其他人意見 一意孤行. 結果. 犯眾曾o羅.[/quote]
盧女士唔係指我吖?唔該唔好拉我水,我絶對無興趣加入你地的戰場。唔該。[/quote]

this is  盧女士... :nowords: 你係咪佢?

http://news.sina.com.hk/cgi-bin/news/show_news.cgi?ct=headlines&type=headlines&date=2004-12-16&id=744607

:sweat: 妳..........................lo lo........................應該無咁老o瓜?
重有 討論 不等如 戰場.
===