藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jess and Burns
打印 上一主題 下一主題

對於是次88F 縮短程. 你覺得是好事 / 壞事 ? [複製鏈接]

青衣街市到碼頭
嘩 同你係蘫澄灣行落去架路程差唔多遠喎........

我明您的苦況!
咁有無一間綠色van岩您?
原居民2004~2013

碼頭我唔常去 所以唔清楚 我老家就有車返到 不過要行去美景同環島....
以前望到頭都長都想有架車可以返到老家 家下明明有架啦 開心唔夠幾個月就被人無啦啦取消0左 其實非繁忙时間都唔係好阻大家啫.
最緊要係有一段時間俾我地塔

[quote:d3eb681bb1="alankle"]碼頭我唔常去 所以唔清楚 我老家就有車返到 不過要行去美景同環島....
以前望到頭都長都想有架車可以返到老家 家下明明有架啦 開心唔夠幾個月就被人無啦啦取消0左 其實非繁忙时間都唔係好阻大家啫.
最緊要係有一段時間俾我地塔[/quote]

我女友都係住青衣村.
但我去佢度都唔會搭88F.
行去美景搭243M好過.
因試過等好耐都冇88F.
243M時間重好預.
(美景都上到88F多過CHOICE)

返而如果88F行短左班好左我可能會搭.
公園落行過去都唔使5分鐘.
我最怕係等.

依家條線剛改要睇情況喇.
最怕條線行短左班次一樣....
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

其實點解唔可以分時段設計行車線?
以我估計,大部分希望直到青衣城的都因要返工返學,最需要這一行程的是他們,而這段時間都集中於早上及放工、放學時間,何不由9時後,行車線照舊,於上班、放工放學時間就直接往返青衣城及藍澄灣?

這樣,大家的要求都較能滿足。

[quote:65680695c0="EpSon"]其實點解唔可以分時段設計行車線?
以我估計,大部分希望直到青衣城的都因要返工返學,最需要這一行程的是他們,而這段時間都集中於早上及放工、放學時間,何不由9時後,行車線照舊,於上班、放工放學時間就直接往返青衣城及藍澄灣?

這樣,大家的要求都較能滿足。[/quote]

吾好意思...仲有好多人會出青衣城去飲茶 買餸 買野 行街...咁吾通佢地就因為目的吾趕所以就要坐住架車周圍轉啦喎...大家都住rc佢地都有權享受快捷既服務
所以應該公平. 任何時間. 直接點到點係最啱.

尋晚0岩0岩搭88F去青衣城食飯 終於唔使兜圈子 正! :em11:
同埋我等左唔使5分鐘就有車司機都係等左一陣就開車喇! 真係好好多呀!
以後我會多D考慮去青衣城LUH~~~
h:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

行過美景唔係唔得 不過條路幾危險大家都知啦........
仲有呀 為0左某些人方便就唔理其他人不便 咁係唔係倒木本置0左呢
點解我地唔爭取多一架車 放便其他鄰居 而係為0左自己得到方便而開心呢..
難道我地被小巴公司及管理公司帶著走好高興嗎..........
點解人地俾某些人小小好處大家便要感激佢地呢........
難道我地真金白銀拿錢出來 就是為對佢地唯命是從.........

[quote:ca5c906d89="Kiliyan"]尋晚0岩0岩搭88F去青衣城食飯 終於唔使兜圈子 正! :em11:
同埋我等左唔使5分鐘就有車司機都係等左一陣就開車喇! 真係好好多呀!
以後我會多D考慮去青衣城LUH~~~
h:[/quote]

如果班次密左真係值得開心lu....
唔使等車四個字搭車又四個字.
行都到左9世果隻有又等如冇去到邊都冇用啦.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

青衣街市行去青衣村唔係好近架咩?
我覺得同我向長安行去青衣城差唔多咋喎
都係十分鐘路程嘛
但係長康就唔係十分鐘可以行到
所以我個人覺得今次改路線都可以接受丫(只是個人覺得)