藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jess and Burns
打印 上一主題 下一主題

對於是次88F 縮短程. 你覺得是好事 / 壞事 ? [複製鏈接]

[quote:f8af0bc9c3="alankle"]咁我就理直氣壯咁講0下點解係一件壞事先啦 首先會對住青衣碼頭同青衣村的居民不便 二來又做成分化 我地而家自己人話自己人  最後會點呢 請你不要以為小數就一定要服從多數 盧女士就係一個例子啦..
好似養狗咁啦 只要有一個居民反對 就唔養得..[/quote]

你未咁火先啦 !
聽下我的見解 <是個人 並不代表各介的>
1) 你話對青衣村的居民不便 之前無RC又無小巴咁佢地又點呢 ?
2) 盧女士就係一個例子啦..好似養狗咁啦 只要有一個居民反對 就唔養得..[/quote] 這個係晤係RC..CASE 呢 ? 如果係我都有投訴過比管理處聽公約寫明晤可以養狗 但我個座都好多人養啦 ! <你好似都係住係六座>

仲有我都想投訴點解棲下大堂只係貼一張告示話比D遊客這裡不是酒店是住宅 !
我地不如先改善本苑D問題先啦 !
JANICE :em11:

[quote:b0afca18ea="SEVEN"]如果照返售樓書的話 點到點是應該的 !
晤知點解會用了小巴去代替村巴 !
所以都晤可以話是好還是壞的...每一件事都會有人覺得好 也有人覺得晤好 ![/quote]

同意 !  :em11:

1.因之前大家都無 所以大家一齊爭取 而家係有 但係又無啦啦淨係我地無 咁咪唔公平0羅
2. 因為我地無業主立案法團 如果有的話 我地可以告佢地

至於管理問題 我都一早話過炒0左呢個管理公司 就可以好好架啦
無奈大家又話要俾機會佢地改..........

如果照返售樓書的話 點到點是應該的 !
晤知點解會用了小巴去代替村巴 !
所以都晤可以話是好還是壞的...每一件事都會有人覺得好 也有人覺得晤好 !

Agree :em11:

講明先 我唔想開"戰" 只係見好耐好耐之前已經有人講過出來 不過最後統統收左聲...
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=4139&postdays=0&postorder=asc&start=15

我搭MTR返工 直去青衣站反而我會話句"好好".
但係其他人老竇老母來回RC就... (我祖家在Kowloon).
88D都兜個大圈先啦. 有人又提議兩線全日並存(特快+慢) 都唔錯.

其實青衣城真係咁正?
葵芳正d : 因為平野/租碟有 葵涌廣場 好d quality 有新都會 荃灣線MTR點都密d車 如果一定要東涌線 係荔景轉車都可以呀.
青衣城好似話想走高檔路線 連大家樂都唔做...(待証) 想做到 又一城 咁.

[quote:2f85d1a6cc="alankle"]1.因之前大家都無 所以大家一齊爭取 而家係有 但係又無啦啦淨係我地無 咁咪唔公平0羅
2. 因為我地無業主立案法團 如果有的話 我地可以告佢地

至於管理問題 我都一早話過炒0左呢個管理公司 就可以好好架啦
無奈大家又話要俾機會佢地改..........[/quote]

1.88F車程真係好耐喎 ! 要成半個鐘以上先去到目的地<所指係青衣城 RC>
2.咁不如係會所開個居民大會啦  一次過講晒所有要改善的地方 !
   可不可以叫剛選出來的十位委員...開過會傾下啦 !
3.我地係同一屋簷下大家一定要團結...晤o岩未講到o岩o羅 !

4.究竟係運輸處定係管理處D人改88F條線呢 ?

POO

你真講出我的心聲, 其實我都只係想咁咋.........
不過表達得差, 唔好見怪... :em14:

又係好矛盾 - 村巴! 有就固然正 但係將來服務質素 收費 班次... 鬼唔想d車有咁密得咁密 收費有咁平得咁平 又要唔好(係一定唔可以)影響唔搭村巴的村民(管理費)....
都唔知企邊面先好???
"Jess&Burns" 老細 我真係唔係想得罪你.

sorry 係poon, 打錯poo :em14:

POON:
That's right~~~~
Thanks for your agree I am pleased to hear that.....
And also thanks for all our neighbours that I acn see most of us are very concern about this happen..... :em14:  :em14:  :em14:
Thanks all my friends!!!!