藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6423|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

昨晚朗豪坊一逛.. [複製鏈接]

昨晚同bikbark是首次行逛朗豪坊(係就係遲左少少...哈哈)

商舖方面雖然是有一些高檔的品牌商店
不過只係佔好少部份 大多數的店舖都還是洗不掉"旺角Feel..."
其中兩大特式就是...
1. 很多舖頭都有油尖旺小型商場內舖頭的一大特式...香薰味.... :em18:
2. 極多店舖選用同一棧吊燈...完完全全是同一款式...

不過最為值得去既係商場內的食店特別是比較頂層的 環境真的不錯
算係一個幾好既旺角區約同好友們一起飯局小聚既新好地方
不過我唔見到間博拉麵館..

anyway..無疑朗豪坊開業後該地區一帶的"生態環境"實是改變了不少

miss左少少...嘿嘿
有冇人有打算去果間酒店擺酒?
聽聞環境非常好 頂層既話一望無際鬧市境
低層既另一個function room就有泳池你俾擺酒
不過聽聞最低消費係18萬 好像大約7000元一席左右

Re: 昨晚朗豪坊一逛..

[quote:24e856a4fa="hales"]昨晚同bikbark是首次行逛朗豪坊(係就係遲左少少...哈哈)[/quote]
唔遲啦,我同R到而家都仲未去過~ :em09:  :em09:

〔搵日去留低o的腳毛先 :em09: 〕

[quote:2a8a1fb5c8="hales"]miss左少少...嘿嘿
不過聽聞最低消費係18萬 好像大約7000元一席左右[/quote]

係呀! 有個star room架~ 超靚..但無諗過擺酒店太貴! 但睇過人地d相真係好鬼靚~  
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

[quote:5acf7fd316="R & M"][quote:5acf7fd316="hales"]昨晚同bikbark是首次行逛朗豪坊(係就係遲左少少...哈哈)[/quote]
唔遲啦,我同R到而家都仲未去過~ :em09:  :em09:

〔搵日去留低o的腳毛先 :em09: 〕[/quote]

我都第一次去是上年十二月.
如果唔係我女友去開間shop個sales去o左朗豪坊 我都唔會入去.
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

[quote:f6097b3a5d="stephenyeong"]我都第一次去是上年十二月.
如果唔係我女友去開間shop個sales去o左朗豪坊 我都唔會入去.[/quote]
講真,我覺得朗豪坊冇乜野吸引我去睇!

[quote:b83a75c9ab="R & M"][quote:b83a75c9ab="stephenyeong"]我都第一次去是上年十二月.
如果唔係我女友去開間shop個sales去o左朗豪坊 我都唔會入去.[/quote]
講真,我覺得朗豪坊冇乜野吸引我去睇![/quote]
有~~~有條好長o既電梯....   要成分幾鐘..

[quote:2c20e85edb="Mr. & Mrs. FireFire"]有~~~有條好長o既電梯....   要成分幾鐘..[/quote]知道~
為左條扶手電梯,我一定去o既~ :mrgreen:

[quote:81c8af37c6="hales"]miss左少少...嘿嘿
不過聽聞最低消費係18萬 好像大約7000元一席左右[/quote]

12月31號係酒店四樓食左個自助餐,每位都要$175. 三文魚剌身任食,不過最正係佢既蝦"攪" - 茶樓特點咁既味道 。不過其他就普普通通啦! :wink:

頂層就未去過啦! :mrgreen:

朗豪坊...其實要買連鎖店的東西 那兒真係連鎖店的集中地..
但如果大家係大特價先買的話 那兒應該係乜都冇..因為人流大多 乜size都冇...

本人最近終於係某一連鎖店的 東涌分店買到一套套裝... 不過係順便去東涌才買的.