藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

結婚歌.. [複製鏈接]

哩首係我心裡面,最想唱比 Shirley 聽既歌。

在我身邊

曲:李偉菘    詞:周禮茂    編:Ted Lo

患難共渡勝於一切誓辭
同甘苦走過這一輩子
萬物盡換愛心堅信未移
全因手中介指
來又去年和月  仍願笑著說
活每一天意倦力疲  但我身邊有你

大地上若有天走到盡頭
求這刻跟你可手挽手
自在淡薄再一起去回眸
昨日曾經辛苦去走
情共愛  成和就
全部也盡有
活每一天也像傳奇  在我身邊有你

情劃破世紀
找到愛的真理
愛願能愛直至死
曾經的一切  只因你永未忘記

來又去年和月  仍願笑著說
活每一天意倦力疲  但我身邊有你
活每一天也像傳奇  在我身邊有你

http://www2.ringtonecity.com/midi/beside_me_hackenlee.mid

仲有一首!

當找到你

曲:楊雲驃    詞:林振強    編:楊雲驃

我想所有下雨天  我可這樣凝望你
我想跟你明日昨天  一起吻晨曦
我心一向沒變遷  我不當是遊戲
世間爭先要新鮮  我只要你

*  難數清愛你幾多  只知每日更多
而你是燃亮這生的歌
靈魂再沒還欠甚麼  當找到你
如若話別日子不知怎過 *

#  我想於世上每天  你准我在旁伴你
我想跟你同行互牽  一起笑和悲

這雙肩膞為你堅  有風有浪仍護你
世間爭先要新鮮  我只要你 #
Repeat * #
我想一起過陰天雨天和晴天

[quote:949e07e5b7="Kiliyan"]嘩! 冧死人喇!!!!! :em04:  :em04: 救命呀!!!  

哈哈...不過d歌詞真係好正! 好似jess咁話每對情侶既故事都唔同感動位都唔同~ 嘻嘻~~[/quote]

咁既天氣有無睇完尖寒尖凍咁呀! :em17:

係呀!D 歌詞係搵左好耐先有傢。

[quote:0c2eb5b8f6="R & M"][quote:0c2eb5b8f6="Jeffrey & Shirley"]哩首係我心裡面,最想唱比 Shirley 聽既歌。

在我身邊 [/quote]
積肥︰

如果RC有"最深情男士選舉"我諗你唔係第一,都應該會係頭三甲o架喇。[/quote]

過獎!失禮! ops:

亞 Dick 少先至係 number one。 :em11:

當兩顆都好清楚對方既時候,靠為自大既男方,既求婚時唱既歌:

信心保証 - 李克勤

曲 : 徐偉賢
詞 : 黃偉文
監製 : 江港生

如果喜歡我 就別想得太多
男孩像我經己沒餘下太多
能找多一個 亦未必好得過
能這麼深愛你的 只有我

曾給他拋下 心裡還害怕吧? 死怕三兩年後我一樣似他
曾小心觀察吧 問為何仍然害怕? 翻開我的檔案 待你應該不算太差
還不肯相信吧 乾脆搬到我家 需要早晚陪著我 看往我嗎?
冒險衝一次吧 別停在臨門十碼 怎麼兌現我的愛 還未試用夠嗎?

* 甚麼破損 交給我 落力修補
修理不到過去 不過他朝會更好
甚麼錯失 都給你 重頭找到
信心保證 你可以除下鋼盔 跟我擁抱

Repeat *

如果喜歡我 但願早點收貨
能這麼深愛你的 只有我

P.S. 最後兩句要好用心咁唱比對方聽。等佢....... :em04:  之後就可以 .....  :em21: