藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

結婚歌.. [複製鏈接]

[quote:fc33866f24="Jeffrey & Shirley"]哩首係我心裡面,最想唱比 Shirley 聽既歌。

在我身邊 [/quote]
積肥︰

如果RC有"最深情男士選舉"我諗你唔係第一,都應該會係頭三甲o架喇。

我覺得克勤首新歌都唔錯!!乘機幫佢宣傳一下先 :em09:

"佳節"

城中燈飾優美別緻
當年開始共賞玩過幾次
年宵公園跟你冒雨找尋傘子
像很久的故事

*同度萬聖節的境況
 同抱著去等千禧曙光
 從復活節離開
 腳步曾踏遍在世上各方*

#如果一生可以尚有百萬個的佳節
 我亦憑著同樣熱情解禮物結
 凡塵俗世中 若某(有)一個先告別
 誰繼續留下 聖誕夜最苦澀

如果一生跟你度過
 節日氣氛還求甚麼
 來日你白髮漸變多
 但我跟前仍是那一個
 用年青一張面容親我
 (能在每日每夜也像最初
 同享過各種慶賀
 人生怎麼算是枉過)

燃點煙花喜慶盛況
當年相識或是更好看
颱風訪港的五月節仿如昨天
在深水灣跳浪

REPEAT*##

我都未聽過lee首歌 真係好out !  :em03:
JANICE :em11:

"當找到你" 係勁好ge一首歌... :em04:  :em04:

[quote:949e07e5b7="Kiliyan"]嘩! 冧死人喇!!!!! :em04:  :em04: 救命呀!!!  

哈哈...不過d歌詞真係好正! 好似jess咁話每對情侶既故事都唔同感動位都唔同~ 嘻嘻~~[/quote]

咁既天氣有無睇完尖寒尖凍咁呀! :em17:

係呀!D 歌詞係搵左好耐先有傢。

[quote:0c2eb5b8f6="R & M"][quote:0c2eb5b8f6="Jeffrey & Shirley"]哩首係我心裡面,最想唱比 Shirley 聽既歌。

在我身邊 [/quote]
積肥︰

如果RC有"最深情男士選舉"我諗你唔係第一,都應該會係頭三甲o架喇。[/quote]

過獎!失禮! ops:

亞 Dick 少先至係 number one。 :em11:

我覺得古巨基既 "大雄" 都幾好架 依家考慮緊用呢首歌 其實之前一早諗定用哥哥d歌 但又驚雙方父母唔鍾意......唉...! :em18:

自問是未滿分 自問是沒信心 實在是未夠本事
我卻要發威一次 太抱歉你未同意

我要這世界知 我對你有幾痴 一想起都覺自私
宣佈吧我愛你 可笑是你剛剛至知

*我要與你遊盡可愛的天下
奉送你叮噹的一堆笑話
你想過容納我 但有點怕 是嗎 認喇
頭上就綁著竹蜻蜓飛過塵世吧
為你獻花 愛嗎 愛啦
日後發奮的我
難令你會有富貴榮華
難令我變了絕代情人你受嗎 *

自問是大懶豬 自問是未夠班 但自願被你欺負
世界對我太可惡 我愛你卻極頑固

我也有我法寶 我永遠對你好 可不可演你丈夫
不怕令你厭惡 不會令你一刻吃苦

It might be you -

http://mtv77.com/play/play.asp?id=40148

Time I've been passing time watching trains go by
All of my life
Lying on the sand watching seabirds fly
Wishing there could be someone
Waiting home for me
  :em04:

Something's telling me it might be you
It's telling me it might be you  :em04:
:em04:  :em04:

Looking back as lovers go walking past
Wondering how they met and what makes it last
If I found the place would I recognize the face

Something's telling me it might be you
It's telling me it might be you
:em04:
So many quiet walks to take
So many dreams to wake and there's so much love to make

I think we're gonna need some time
Maybe all we need is time
And it's telling me it might be you

I've been saving love songs and lullabies
And there's so much more
No one's ever heard before
Yeah it's telling me it must be you and
I'm feeling it'll just be you
It's you it's you I've been waiting for all of my life
Maybe it's you Maybe it's you I've been waiting for all of my life.
===

[quote:9848a3bcfe="YY & KC"]我覺得古巨基既 "大雄" 都幾好架 依家考慮緊用呢首歌 其實之前一早諗定用哥哥d歌 但又驚雙方父母唔鍾意......唉...! :em18:

自問是未滿分 自問是沒信心 實在是未夠本事
我卻要發威一次 太抱歉你未同意

我要這世界知 我對你有幾痴 一想起都覺自私
宣佈吧我愛你 可笑是你剛剛至知

*我要與你遊盡可愛的天下
奉送你叮噹的一堆笑話
你想過容納我 但有點怕 是嗎 認喇
頭上就綁著竹蜻蜓飛過塵世吧
為你獻花 愛嗎 愛啦
日後發奮的我
難令你會有富貴榮華
難令我變了絕代情人你受嗎 *

自問是大懶豬 自問是未夠班 但自願被你欺負
世界對我太可惡 我愛你卻極頑固

我也有我法寶 我永遠對你好 可不可演你丈夫
不怕令你厭惡 不會令你一刻吃苦[/quote]

歌詞幾好喎 :em11:

丫...尋日成日諗起古巨基果首"愛與誠"....做隻貓做隻狗.... :mrgreen:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)