藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FireFire
打印 上一主題 下一主題

請問有邊 款 notebook好用... [複製鏈接]

我用緊兩部都係 HP COMPAQ Presario,一部已經過左一年都 OK,另一部新買暫時 OK。

我覺得都係搵 D 造開電腦既公司比較好,即係比你簡有人送部手電比你,你會要 Nokia 還是 Sony Ericsson 呢?

我用緊IBM T42唔錯.
14.1" LCD 但唔重又slim.
build-in dvd/cd combo 5.x lbs.
不過就要萬幾蚊.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

我個人推薦ibm . 因為佢撞都吾爛...掉又吾散...
一個字 "精彩"

個人建議
2Kg 以上 IBM T42
2Kg 以下 IBM X40
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

女仔用IBM X40啦
2KG 帶住週圍走都唔少野

我有另類選擇 Panasonic CF-R3 or CF-WA

我用左部CF-R1 兩年半,無問題發生過,金屬外~臐A靚仔、防撞、輕巧,只係個screen 10.4" 唔係人人習慣。 因為機身輕便,非常方便攜帶!

http://panasonic.cn/system/pc/toughbook_r3.html

超轻990克,轻盈新王者
超小外型,时尚新纪元

产品特性:   

英特® 迅驰TM 移?V计算技术
英特® 奔腾® M ?]理器733(工作频率1.10GHz、二级缓存2MB、前端?f线400MHZ)
内置lEEE802.11 b/g线网卡
英特® 855GME芯片组
10.4英寸TFT彩色液晶显示屏
256MB内存(可扩充到768MB)
40GB硬盘
重量:约990g
?m池工作时sV:约9小时
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

grassman stephone young...........thanks for your suggestion

[quote:e5674626e0="肥度"]我個人推薦ibm . 因為佢撞都吾爛...掉又吾散...
一個字 "精彩"[/quote]

完全同意

samsung Q25 都幾好ga 夠電夠耐用.

但係我的話 samsung的x5 or x10 都ok價格相對抵 同埋輕同靚 因為我o的fd

多數用samsung同ibm ibm真係明顯地係穩定o的 但外表就真係ma ma地..

compaq就真係mama地 成日hang 機...

[quote:f77f97c94b="Jeffrey & Shirley"]我用緊兩部都係 HP COMPAQ Presario,一部已經過左一年都 OK,另一部新買暫時 OK。

我覺得都係搵 D 造開電腦既公司比較好,即係比你簡有人送部手電比你,你會要 Nokia 還是 Sony Ericsson 呢?[/quote]

IBM DELL NEC TOSHIBA HP COMPAQ ...
見過咁多隻 都係 HP COMPAQ 好 ...
我公司d 大粒佬個個都成日出 trip 部 COMPAQ 都仲好好地
因為成日出 trip COMPAQ D model 夠細夠輕 但就要 external combo drive 同埋無  floppy (而家唔興floppy 啦 買支flash disk 啦)