藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: POON
打印 上一主題 下一主題

你認為"TVB"選十大最受歡迎男歌手 - 公平嗎 ? [複製鏈接]

[quote:3b7c69813a="Tomato"]選左劉德華呀!![/quote]
我一定係發緊夢...我一定係發緊夢...

點解唔俾李克勤~ :evil:

andy lau is the best :em04:

我又晤覺得andy lau 唱歌好聽喎 ! 只係識做戲<個晚明明知道羅硬 都扮驚訝 ! 好假 底佢羅影帝>
希望佢比d機會新人啦 ! 都羅左咁多年  要學下人地提拔新人....年年你玩晒好悶姐 !
JANICE :em11:

我支持"古巨基" !

[quote:4de58adc78="Tomato"]全晚最騎呢ge獎係phone投歌....[/quote]

咪就係! 離晒普! 我連首歌都未聽過... ops:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

劉華都ok既~
古技基自從俾人封左新四大天王之後好似囂s左少少~
梁漢文? 我唔知佢唱過d乜歌~
so 我都係鍾意克勤多d~

我個人覺得 :

許志安 - 得一首"美中不足"唱到街知巷聞 但這兩年形象唔太好 自從同Sammi散左之後....
古巨基 - 今年的確紅左少少 但"二線"形象未甩 未能壓場....
梁漢文 - 唱功不錯 "七友" 同 "旗艦" 都好流行 但總是欠缺"天王"的風範....
李克勤 - 今年有什麼好流行的歌曲? 一時記不起.... 上幾年"高妹"的勢就去得非常之好....
劉德華 - 今年好流行的歌曲有沒有? 可是 "華仔"呢兩個字已經叫座 大陸市場更加首冠 電影"無間道"又大賣....

所以好難話邊個最配囉獎 個個都有好 亦有唔好!
原居民2004~2013

我覺得古巨基係歌紅 人未夠紅....我比較鍾意佢首"傷追人"同"美雪美雪"  唔係咁鍾意"愛與誠"

劉德華同李克勤d歌迷層面好廣 我阿麻8x歲都鍾意李克勤..... :mrgreen: (不過克勤今年又真係少左hit歌 年尾先整返首"空中飛人".....仲記得舊年金曲佢同朗朗合作"我不會唱歌" 簡直拍爛手掌........http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=1561)不過佢0黎緊會有"佳節"、“聽傷口說話”呢d好歌.....

但係梁漢文真係好勉強......... (希望佢d歌迷唔好打我...)

希望出年係李克勤、陳奕迅同古巨基三大有實力歌手之爭 :em12:

回想起以前 :
小學時期 ; 舅父經常播"張國榮"d歌 所以好鍾意佢 !
中學時期 ; 因為一套"天涯歌女" 就勁鍾意"黎明"..到依家都好鍾意 !
現今就覺得"古巨基" 唱歌都幾好聽 !
JANICE :em11:

其實克勤首"飛花" 就夠如癡如醉....  
原居民2004~2013