請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3613|回復: 12

DVD/ CD/ SACD 合併機不快經驗 [複製鏈接]

之前買左部 PHILIPS DVD-963SA
聲畫俱佳.
但不知為何
於播放某些本地 CD 後部機就會 Short 左
一係播碟冇聲
一係就 read 唔到 CD
買左半年唔夠就整左 4 次... ... :cry:

心灰意冷之下
尋日買左部 DENON 2200
一試之下
同樣情況再次出現
心情直墜深淵... ...  :em06:  

敢問各位高手
究竟出現以上情況
是機的問題
還是碟的問題?

又有否方法解決呢?

是否CD 有問題?
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

我都估係 CD 有問題
但係有問題 o既 CD 不只一隻
好似地雷咁
都唔知幾時會中... ...

are they illegal copies?

會唔會是CD Extra 或 CCCD ?
CD Extra 是 CD Audio + CD Data (好似7 / 8 年前有)
CCCD (copy control CD)

最簡單的方法是 RIP & BURN 過一隻
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

我部sony 同以前部philips DVD 機,睇碟有時都read 唔到。
所以我而家買O底﹞j陸cheap cheap DVD 機,用O俾蓊opy碟,無問題。

[quote:8c7f8f35ce="louis"]are they illegal copies?[/quote]

正版有事.

[quote:e7b66a8cf9="stephenyeong"]會唔會是CD Extra 或 CCCD ?
CD Extra 是 CD Audio + CD Data (好似7 / 8 年前有)
CCCD (copy control CD)

最簡單的方法是 RIP & BURN 過一隻[/quote]

CCCD 係其中一個元兇.  :em10:
但有 D 就兩種都唔係
都出事.

你可以試試用EAC抄一隻來試試

[quote:403a390fe9="stephenyeong"]你可以試試用EAC抄一隻來試試[/quote]

請問什麼是 "EAC" ? :?: