藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Agnes Henry
打印 上一主題 下一主題

我收到rc的最新宣傳單張.... [複製鏈接]

我都覺得多o的綠van好過村巴
村巴由於運作成本問題 而且只有業主可以搭既話 個market其實好細
所以好可能一日只有早上同黃昏才會有兩三班長途村巴
但係如果綠van既話 街外人可以搭對大家都有好處
一來就算o的車好疏 都叫做全日有車 而且青衣除了地鐵之外
過海車甚少 所以做過海綠van一定有人搭 特別人中途都有人上到車

如果真係有得揀既話 我都情願坐綠van都唔坐地鐵 其實我唔係咁鐵意搭地鐵

[quote:540aa911a5="hales"]我都覺得多o的綠van好過村巴
村巴由於運作成本問題 而且只有業主可以搭既話 個market其實好細
所以好可能一日只有早上同黃昏才會有兩三班長途村巴
但係如果綠van既話 街外人可以搭對大家都有好處
一來就算o的車好疏 都叫做全日有車 而且青衣除了地鐵之外
過海車甚少 所以做過海綠van一定有人搭 特別人中途都有人上到車

如果真係有得揀既話 我都情願坐綠van都唔坐地鐵 其實我唔係咁鐵意搭地鐵[/quote]

So I think one private estate bus route is enough and then with more mini bus and bus routes .... that will be great!

同意 與其分散資源去多條村巴路線 不如集中做好一兩條線.  最緊要係班次足夠同服務時間夠長.

點解淨返一條住客車去青衣...
其他果d係唔係代表已經冇左可能發生...?

預左啦!全港有邊個屋苑會開咁多條線丫 :roll:

wichy..你真係變左啦....你............終於開竅啦... ^O^
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:0cb61bbe11="Agnes&Henry"]wichy..你真係變左啦....你............終於開竅啦... ^O^[/quote]

同意..... :em12:

Me too.

我係wicyh
我係隱形人  :em19:

[quote:952fca9b7a="wicyh"]我係wicyh[/quote]
唔係 明明性格上係有少少分別   你係咪盜用佢個account??? :em12:  :em12:  :em12: