藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5316|回復: 1
打印 上一主題 下一主題

以下三款LCDTV來說..你們會覺得那一部比較好? [複製鏈接]

一於日立,其他唔使諗.......
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:5c000f1598="kcwong"]網上說:Sharp有一個好大的問題,就是不能播放720和1080的dvd(dvi和hdmi會震),但日立就沒有此問題,不過我覺得日立的Plasma比LCD的畫面較靚,色彩較豐富。[/quote]

完全agree...
用plasma 啦,而家唔使怕"Burn Mark "的問題了,
sharp.... 成三萬銀,又冇野送,諗唔過。
當你完全了解過 plasma係咩野一回事,唔會聽任何人的閒言閒語,咩短壽命,咩燒印,咩易壞,保養煩等。~~~
用自己隻眼去睇,比較下。點解D人講來講去都係果幾個缺點,一傳十,十傳百,人人都係咁講,佢地跟本都未用過Plasma。
認真講,年幾前我唔敢叫買Plamsa,今日Plamsa技術的確比起幾年前進步非常之多。
都係果句:"lasma豈是池中物,一遇怪獸公司便化龍" :mrgreen:
永遠愛著您 :em21: [/code]