藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: bikbark
打印 上一主題 下一主題

芝麻mousse [複製鏈接]

[quote:a19fe2049d="leemoksau"][quote:a19fe2049d="R & M"]
未~~~毒~發~~~我~~~仲~~~講~到~~~野~~~~~~~~[/quote]
回光反照姐 :em12:
“其實你已經死o左了......”(抄“北斗之拳”)[/quote]

北斗之拳你都有睇 :em03: ,你都幾另類喎!通常得男睇。
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:ca3ccddadb="grassman"][quote:ca3ccddadb="leemoksau"]“其實你已經死o左了......”(抄“北斗之拳”)[/quote]

北斗之拳你都有睇 :em03: ,你都幾另類喎!通常得男睇。[/quote]
因為三級(暴力)﹖我都係睇o左兩三次喳。除o左以上果句對白﹐最搞o野就係每次o既招數都REFER返中國XX年代o既典籍。
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:3907773fa1="bikbark"]因為要協助好友整餅俾o岩o岩開始拍拖o既男友,而佢指定要芝麻mousse,所以要幫佢諗掂d材料,唔可以令佢失手,驚佢怨我嘛。我第一次整o既時候,自己無recipe,只可以用其他mousse o既份量o黎改良,所以o個個份量係唔o岩o既,然後o岩o岩個星期六就用第二個份量再整一次,依家貼出o黎o個個就ok啦!餅底唔用薄脆片可以改用"麥維瓜"消化餅,壓粹後加牛油攪勻即可,又或者用蛋糕都得。

材料嘛,其實o係大間o既超市就應該可以一次買晒,不過我都覺得偶然整一次係又麻煩又徙時間,因為要買好多材料。

聽晚會過rc幫個好友整餅,如果時間同材料許可,可能會整到俾你o地試o下,不過當然要以我朋友o既愛心mousse cake行先啦![/quote]

你幾時整呀?
我過黎一齊整咪有兩個囉.
不過我要先問莫愁攞番d tools先.
因為借晒比佢.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:c9f56700fb="Billy"][quote:c9f56700fb="bikbark"]因為要協助好友整餅俾o岩o岩開始拍拖o既男友,而佢指定要芝麻mousse,所以要幫佢諗掂d材料,唔可以令佢失手,驚佢怨我嘛。我第一次整o既時候,自己無recipe,只可以用其他mousse o既份量o黎改良,所以o個個份量係唔o岩o既,然後o岩o岩個星期六就用第二個份量再整一次,依家貼出o黎o個個就ok啦!餅底唔用薄脆片可以改用"麥維瓜"消化餅,壓粹後加牛油攪勻即可,又或者用蛋糕都得。

材料嘛,其實o係大間o既超市就應該可以一次買晒,不過我都覺得偶然整一次係又麻煩又徙時間,因為要買好多材料。

聽晚會過rc幫個好友整餅,如果時間同材料許可,可能會整到俾你o地試o下,不過當然要以我朋友o既愛心mousse cake行先啦![/quote]

你幾時整呀?
我過黎一齊整咪有兩個囉.
不過我要先問莫愁攞番d tools先.
因為借晒比佢.[/quote]

咁我過埋黎整咪有 3個囉 :em04: ~ 我有 tools呀~
見過鬼就唔怕黑啦~

你有咁早收工咩????
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:3e31e1a157="Billy"]你有咁早收工咩????[/quote]

係咪今日整??
見過鬼就唔怕黑啦~

佢話今晚喎...

[quote:c9c2b67a5a="Billy"]佢話今晚喎...[/quote]

我 10:30後....有得食 call我 :em04:
要 tools 都同以 call 我~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:9c53f56439="dracula"]
咁我過埋黎整咪有 3個囉 :em04: ~ 我有 tools呀~[/quote]
點止呀﹖
:roll: BIKBARK  X  1
BILLY       X  1
DRACULA X 1
MOKSAU   X 1
R & M       X 1-2
:em04: 今晚開得甜品自助餐了﹗
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:40673af96b="dracula"][quote:40673af96b="Billy"]佢話今晚喎...[/quote]

我 10:30後....有得食 call我 :em04:
要 tools 都同以 call 我~[/quote]

BIKBARK未複.
有得食一定CALL你.