藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jess and Burns
打印 上一主題 下一主題

10 位當選委員 [複製鏈接]

[quote:332c13e3f2="alankle"]就一係唔反應 一係就勁反對
呢句 其實我係指個氣氛啫又唔係真係好實質0既你問我答0個隻.
我亦唔係指我自己所受架野 我淨係講出一些我所看到架感受啫.
唔知大家有無覺得 呢排好似來來去去都係咁上下人上黎討論.....[/quote]

或者又可以咁諗既....
唔反應咪就係讚成囉....
簡單說.....A君提出意見把自己的意見和前因後果詳細地用自己的
表達方式表達了出來 如果我同意 但又無乜野補充的話
在習慣上我個人唔鐘意回覆一個文章只打出"我同意"三個字....
意思就是...在習慣上我唔鐘意灌水(灌水者發表沒意義內容的文章也)
但是如果不讚成 不同意的時候 總是應該說明一些自己不同意的原因吧
所以就會令人覺得一係唔出聲一係就勁反對...

我提意日後如果有人出個文是想要徵求大家同意/讚同及反對與否
又真係好想要確定知道其它人的感覺得話 可以考慮一下多善用投票的功能 :roll:

而我個人只是覺得 好多人話反對我的意見 我唔會第一時間只覺得人地係
夾埋針對我囉 我反而會再諗諗係咪自己對一些事或一些人誤會了之呢!?

[quote:b4e0f9d68f="alankle"]唔知大家有無覺得 呢排好似來來去去都係咁上下人上黎討論.....[/quote]

係lu! 有D小圈子,專整蛋糕,講到慶高彩烈,又無我份!  :em01:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

邊個做委員都唔緊要 最重要是針對事 太激進只會另事情變得更壞. 老實講 管理處己慢慢改善中 但當然不是一照一夕 大家要俾啲耐性

[quote:07f5d41bae="grassman"]

係lu! 有D小圈子,專整蛋糕,講到慶高彩烈,又無我份!  :em01:[/quote]

上星期日 Billy 上Kyu 屋企又無叫我. 撇luck 我! 分明小圈子啦!  
-----------(講笑)
===

[quote:94d0b69e3b="grassman"][quote:94d0b69e3b="alankle"]唔知大家有無覺得 呢排好似來來去去都係咁上下人上黎討論.....[/quote]

係lu! 有D小圈子,專整蛋糕,講到慶高彩烈,又無我份!  :em01:[/quote] :mrgreen:  :mrgreen: 係lu係lu 仲post晒D相出黎引人 :mrgreen:  :mrgreen:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

大家比意見都係想RC好啫.
集思廣益 ma . 大家都唔好mind

[quote:51f30d0e35="window"]邊個做委員都唔緊要 最重要是針對事 太激進只會另事情變得更壞. 老實講 管理處己慢慢改善中 但當然不是一照一夕 大家要俾啲耐性[/quote]
無錯.....非常同意太激進只會壞大事......
就昨日的大會而言 小弟實在很怕那些人有意見又不向有關工作人員
提出 就一直在大聲起哄罵過不停. 我同意每個人有自己的表達方式
但我不認為向工作人員提出意見的時候立時火暮三丈氣衝衝一個要把工作
人員生吞的表情是唯一的表達意見方法. 可能香港人是習慣了從不平則鳴
轉化成不平則罵的另一個更高深的景界了(雖然我有時都係會咁.. :em09: )

[quote:1466015e9a="grassman"][quote:1466015e9a="alankle"]唔知大家有無覺得 呢排好似來來去去都係咁上下人上黎討論.....[/quote]

係lu! 有D小圈子,專整蛋糕,講到慶高彩烈,又無我份!  :em01:[/quote]

重有成日講波同踢波.
唔啱女士. :em17:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

赠各位当选委员:
横眉冷对千夫指
俯首甘为孺子牛
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:71971ab5a2="leemoksau"]赠各位当选委员:
横眉冷对千夫指
俯首甘为孺子牛[/quote]

有意思...
===