藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jess and Burns
打印 上一主題 下一主題

10 位當選委員 [複製鏈接]

請問各位詳細情況係點  有無上次係hung hom禁激 ?

恭喜當選的人 ! 希望你地會聽我地意見幫我地爭取改善rc !

[quote:2d2cf03858="BearBear"]

另外,還要多謝grassman和李太幫手hold會,辛苦晒![/quote]

唔洗啦!只係多張椅,有得座,都無做個野。 反而覺得哂時間(投票主席),早知有人想做就唔出去! :!:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

The most important is most of us want to improve RC living standard because we really want to live here no matter the price is go up or down.
I don't think it is only "a small group's" aim-RC is our sweet & dream home therefore we are not just only respresent or listen to a "small group" but for the rest of RC Owners.
So lucky that we at least can join together to form a "small group" at the beginning. Hopefully we will be the "large group" in a later time.

[quote:5509b7309a="alankle"]我覺得呢排大家都比較偏激 唔似以前咁和諧 我都覺有小小小圈子的感覺
可能你地成日一齊出黎玩 意見會比較一致 對其它人架見意反而無咁重視.
(我純個人架感覺) 希望大家唔好介意 我淨係想大家可以容洽0的包容0的.
大家都係自己友 無謂攪到琴晚咁 好似鬧交咁 嚇死人啦...........
以前(我是誰)都好落力為我地做野 但後來因為我地唔團結攪到佢心灰意冷走0左
我覺得係我地架一大損失 我希望以後唔會再有咁架事發生啦...
祝大家好運..............[/quote]

Alankle 你言重啦~
其實even 我地大家出黎玩 都唔代表我地既立場係一致既. 因為每個人對屋苑的要求都有所不同. 但不同的意見 不同意 不代表不重視.
誤會就是因為他們怕自已沒有發表過意見 便被我們這一小部份人做了決定 相信這些事從此根本不會發生. 因為選了委員會 他們有更大的能力集合更多人的意見.  不像現在 連將這個網頁公開都不可以

我也有少少心聲....很想說..
有關八號幹線的問題. 理論上 最大影響會係1 2 座的單位 但我看到的是 有些三座 五座 六座的鄰居都很幫手出面及抽時間跟區議會開會.......我看不到他們有什麼個人利益可言. 純粹只是為了這屋苑更好作一些努力.

當然 他們出過力 不代表他們便有advantage 被我們選為委員. 而事實上 我相信even 他們沒有做到委員都依然會出現於各會議.為屋苑努力.
我選他們做委員 是因為我認識他們比那些在會場中只說兩三句的人..在這種情況下 我的決定是一定的.如果說這種是小圈子行為 也沒有辨法.
===

[quote:6588c866f5="Hello Kitty"]The most important is most of us want to improve RC living standard because we really want to live here no matter the price is go up or down.
I don't think it is only "a small group's" aim-RC is our sweet & dream home therefore we are not just only respresent or listen to a "small group" but for the rest of RC Owners.
So lucky that we at least can join together to form a "small group" at the beginning. Hopefully we will be the "large group" in a later time.[/quote]

:em11: agree~
見過鬼就唔怕黑啦~

乜野小圈子~~~我寧願投一d我認識o既鄰居...起碼知道佢地真係肯幫人.. :?

出得去都係想出一分力幫助大家0者 你估真係講玩 之前佢地付出過既努力爭取大家有目共睹啦 佢地肯出去 我多謝都黎唔切呀 肯付出自己既私人時間幫手.

在此先感激十位當選人兄!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:6e60556318="Jess&Burns"][quote:6e60556318="alankle"]我覺得呢排大家都比較偏激 唔似以前咁和諧 我都覺有小小小圈子的感覺
可能你地成日一齊出黎玩 意見會比較一致 對其它人架見意反而無咁重視.
(我純個人架感覺) 希望大家唔好介意 我淨係想大家可以容洽0的包容0的.
大家都係自己友 無謂攪到琴晚咁 好似鬧交咁 嚇死人啦...........
以前(我是誰)都好落力為我地做野 但後來因為我地唔團結攪到佢心灰意冷走0左
我覺得係我地架一大損失 我希望以後唔會再有咁架事發生啦...
祝大家好運..............[/quote]

Alankle 你言重啦~
其實even 我地大家出黎玩 都唔代表我地既立場係一致既. 因為每個人對屋苑的要求都有所不同. 但不同的意見 不同意 不代表不重視.
誤會就是因為他們怕自已沒有發表過意見 便被我們這一小部份人做了決定 相信這些事從此根本不會發生. 因為選了委員會 他們有更大的能力集合更多人的意見.  不像現在 連將這個網頁公開都不可以

我也有少少心聲....很想說..
有關八號幹線的問題. 理論上 最大影響會係1 2 座的單位 但我看到的是 有些三座 五座 六座的鄰居都很幫手出面及抽時間跟區議會開會.......我看不到他們有什麼個人利益可言. 純粹只是為了這屋苑更好作一些努力.

當然 他們出過力 不代表他們便有advantage 被我們選為委員. 而事實上 我相信even 他們沒有做到委員都依然會出現於各會議.為屋苑努力.
我選他們做委員 是因為我認識他們比那些在會場中只說兩三句的人..在這種情況下 我的決定是一定的.如果說這種是小圈子行為 也沒有辨法.[/quote]
Absolutely Agree!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:9db11c6a2b="CHEUNG"]恭喜當選的人 ! 希望你地會聽我地意見幫我地爭取改善rc ![/quote]

我都唔敢恭喜.... 因為佢地要開始做野啦~
多謝佢地挺身而出 為我們做代表就真.
===