藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1099|回復: 0
打印 上一主題 下一主題

傢俬套?.係歐洲貨唔係ar??? [複製鏈接]

IWAT
中級板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 1:04 am    文章主題: 傢俬套?.係歐洲貨唔係ar???     

--------------------------------------------------------------------------------

我記得曾經係報紙見到話d傢俬係歐洲貨... 但依家好似發展商同恆昌都冇提衣樣野...

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 1:08 am    文章主題: Re: 傢俬套?.係歐洲貨唔係ar???     

--------------------------------------------------------------------------------

IWAT 寫到:
我記得曾經係報紙見到話d傢俬係歐洲貨... 但依家好似發展商同恆昌都冇提衣樣野...

咁平 緊係內地貨!

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 1:12 am    文章主題:      

歐洲貨唔係貴... 不過就唔用得長... 因係夾板.... 但個樣同色就好好多...

我真係見個報紙話係euro野ga... 您(地)有冇印象ar???

回頂端        

Billy&Christy
新晉板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 1:28 am    文章主題:      

問過啦
呇a既員工話"個design係歐洲既 (妐釿or) 不過生產就係大陸"

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 1:32 am    文章主題:      

design.... design.... design.......?  

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 3:58 am    文章主題:      

IWAT 寫到:
design.... design.... design.......?  

抄歐洲design XD

我覺得歐洲既 design 只係指空間大師o個d野 ...

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 5:37 am    文章主題:      

睇怕都係lu...

有冇人知恆昌d手工同質素ok唔ok ar...?

回頂端        

JT
新晉板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 10:00 am    文章主題:      

印象中恆昌傢俬好似好老套! 土瓜灣一帶有好多傢俬店可以先格價發展商告訴我恆昌套壎i以遲點才作決定。

回頂端        

Billy&Christy
新晉板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 11:56 am    文章主題:      

IWAT 寫到:
睇怕都係lu...

有冇人知恆昌d手工同質素ok唔ok ar...?

我地去過佁門市(荃灣城市中心樓上有一間)
呇ad款真係幾老套下 唔見得特別靚普通過普通

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 12:39 pm    文章主題:      

梗係普通過普通 ....
呢d 咁好機會 梗係拎哂d 賣唔到貸尾 用一個平d價賣....

回頂端        

CJ
中級板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 6:23 pm    文章主題:      

之前問過係度尺訂做的.
如果不是空間大c 要先揀款 然後返大陸做 最少1個月...

回頂端         

Saga
專業板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 7:00 pm    文章主題:      

CJ 寫到:
之前問過係度尺訂做的.

入伙時又有排忙 lu XD

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 9:44 am    文章主題:      

CJ 寫到:
之前問過係度尺訂做的.

我GF問左...原來真係大陸做..不過佁人就冇講話係euro設計... 大件事la... 有冇人有報紙或任何資料關於euro design或做ar... 我個幾皮野依家凍過水la............  

回頂端        

Simon&Michelle
中級板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 9:56 am    文章主題:      

但係而家好多傢俬店既廠一定係大陸架
唔好咁擔心啦

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 10:03 am    文章主題:      

Simon&Michelle 寫到:
但係而家好多傢俬店既廠一定係大陸架
唔好咁擔心啦

早知大陸做我地就唔會一次過買全屋傢俬la... anyway 米己成飯... 冇得再擔心太多lu...

回頂端        

中級板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 10:18 am    文章主題:      

另一方面稔
一次過搞惦
煩少的

回頂端        

HKTL
新晉板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 11:44 am    文章主題:      

IWAT
我親戚做傢私架 妐雃荇a香港差不多 80% 係 MADE IN CHINA 既.
妐靮Y歐洲既 係歐洲設計或者係歐洲用料. (穢Y取巧)
但係無話係歐洲做架 3-4仟元既真皮傢私點會係意大利做架 ?
不過大家一定要小心因為現在有一D傢私舖會用歐洲既價格賣大陸傢私
口甘 你地先上檔.
因為賣3-4仟元既你知道一定係大陸造. 如果賣萬幾蚊你會以為賣 口甘 貴一定係歐洲造 你仲唔上檔........仲賺得多添.

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 12:07 pm    文章主題:      

HKTL 寫到:
IWAT
我親戚做傢私架 妐雃荇a香港差不多 80% 係 MADE IN CHINA 既.
妐靮Y歐洲既 係歐洲設計或者係歐洲用料. (穢Y取巧)
但係無話係歐洲做架 3-4仟元既真皮傢私點會係意大利做架 ?
不過大家一定要小心因為現在有一D傢私舖會用歐洲既價格賣大陸傢私
口甘 你地先上檔.
因為賣3-4仟元既你知道一定係大陸造. 如果賣萬幾蚊你會以為賣 口甘 貴一定係歐洲造 你仲唔上檔........仲賺得多添.

所以呢...宒禚搘?
貨真價實大陸野 無咩好擔心 XD

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 12:11 pm    文章主題:      

同埋 我堂兄同埋一個老豆既朋友係做裝修
我d 裝修一定搵夆?
唔會收貴我丫嘛 XD
(傢俬就唔好搵呇a做喇...雖然 make in hong kong 手工真係靚好多 但都係等有錢d 時再一次過裝修 而家平平地住住先)

睇你地睇諗啦

如果你地有興趣 到時聯絡我
一齊俾哂呇a做 可能仲有得平 ....

回頂端        

diedsee
中級板友

發表於: 星期三 七月 02 2003 6:13 pm    文章主題:      

Saga 寫到:
我d 裝修一定搵夆?
唔會收貴我丫嘛 XD
(傢俬就唔好搵呇a做喇...雖然 make in hong kong 手工真係靚好多 但都係等有錢d 時再一次過裝修 而家平平地住住先)

睇你地睇諗啦

咁你"兄同埋一個老豆既朋友"既手工你見過未,得唔得ga,如果平d我就俾埋呇a做!!

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期四 七月 03 2003 12:14 am    文章主題:      

diedsee 寫到:
Saga 寫到:
我d 裝修一定搵夆?
唔會收貴我丫嘛 XD

睇你地睇諗啦

咁你"兄同埋一個老豆既朋友"既手工你見過未,得唔得ga,如果平d我就俾埋呇a做!!

梗係見過 ~
手工一流 ~

堂兄 堂姐 伯父 堂姐 堂叔 堂兄 (以上六個家庭)
既家都係妐阰?~~
我都一一參觀過成日去 ~
大家如果想有豪裝搵妠No岩
想清淡一d 就未必好

但如果搵埋夆絨襖儱|貴啦 因為唔係返大陸做 呇a有d 係會自己買料返來做 ...
fit 哂你要求 唔會有空隙 ... 一氣呵成...
但會貴

但唔要傢俬 只做牆紙地板起牆大門o個d
就會好囉 ~

回頂端        

CJ
中級板友

發表於: 星期四 七月 03 2003 7:50 pm    文章主題:      

都好呀 有冇相辦look look

回頂端         

Saga
專業板友

發表於: 星期四 七月 03 2003 10:59 pm    文章主題:      

CJ 寫到:
都好呀 有冇相辦look look  

我遲下有機會去呇a屋企影相 XD

又或者直接問呇陬L相版 XD

回頂端        

中級板友

發表於: 星期四 七月 03 2003 11:12 pm    文章主題:      

好呀好呀
唔該Saga

回頂端        

diedsee
中級板友

發表於: 星期四 七月 03 2003 11:47 pm    文章主題:      

好呀!咁就麻煩你喇!

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期四 七月 03 2003 11:57 pm    文章主題:      

diedsee 寫到:
好呀!咁就麻煩你喇!

客咩氣 ~

回頂端