藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Crystal
打印 上一主題 下一主題

入伙時的開支 [複製鏈接]

喵~
但係做學生時只係儲錢o者 家o下真係要俾心機搵錢先掂。
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

入伙時真係要駛好多錢o架~~~~~~~~所以慳得就要慳..............

裝修個d可以遲d先攪就可以鬆動d

[quote:b3af6320e8="saga"][quote:b3af6320e8="Mr. & Mrs. FireFire"]
唉~~~ :em01:
又一大(畢)..... :em18:
入伙之後唔買電視機....用電腦頂住先.... :evil:[/quote]

I have to go and buy a TV tuner   :cry:[/quote]
:em08:  :cry: Go together law

:mrgreen: 攪咁多野做咩乾脆拆左度廚房門咪算囉或者加度摺門都得啦.......(我知消防條例唔許可).

我都唸住廚房唔用門
pie 下牆
打多幾層水晶腊(之後唔使咁煩)就算喇

[quote:c7ee40509e="bobo"]我都唸住廚房唔用門
pie 下牆

[/quote]

可不可以把廚房門改成向外開?咁米又有門,又可開雪櫃羅 :em11:  :em12:

[quote:522f630421="wychan"][quote:522f630421="bobo"]我都唸住廚房唔用門
pie 下牆

[/quote]

可不可以把廚房門改成向外開?咁米又有門,又可開雪櫃羅 :em11:  :em12:[/quote]

不過屋企一向都係用百葉門 :em11: 平d呀嘛

我屋企係用兩摺的廚房門 係magnetic...都okay嫁.....
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:2d2118de97="Kiliyan"][quote:2d2118de97="貓貓仔&貓貓女"][quote:2d2118de97="Kiliyan"]臨入伙真係要比一大筆錢架除左prepaid管理費仲有入伙前
要上律師樓要比埋最後的樓契..等律師費! :twisted:
不過都仲有成大半年大家努力儲錢啦! 8)[/quote]
喵~
o下o下o下??!!! 咁又要幾錢??[/quote]

唔記得喇..要返去睇番d資料先!
不過應該唔係好多但都要留意番要有呢筆錢要預備囉!
唔係到時呢度又錢果度又錢... :em15:[/quote]

上次上律師樓個哥哥話到時要大概 $6xxx 到啦...
還未計管理費上期喎~樣樣都係錢  :em13:
電視不如廿四個月免息分期把喇..

[quote:00ba019ff7="Agnes&Henry"]我屋企係用兩摺的廚房門 係magnetic...都okay嫁.....[/quote]

一對要幾錢度呀??????   :?: