藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dracula
打印 上一主題 下一主題

你地o係RC 晚餐食 D乜? [複製鏈接]

我都有睇...... 所以....要愛惜身體~ 唔好要親人擔心
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:c3df20acae="Kiliyan"]睇下你既生活態度點睇啦~活著已是幸福! 努力! 努力![/quote]
係呀~

歌仔都有得你唱啦︰人生不得意~事~十常八九~~~(RC友~與你一起奮鬥)
伯爵︰開心o的面對將來..........把喇 :mrgreen:

網上的一篇文章
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
圓滿人生

我們常常安慰別人說:「人生是沒有圓滿的。」你不能得到一切。
你永遠不會是最幸福的人。
然而,誰說人生是沒有圓滿的呢?
我們所擁有的,是另一種圓滿。
我們從遺憾中領略圓滿。
沒有分離的思念,怎能領略相聚的幸福?
沒有經歷過被出賣的痛苦,怎會領略忠誠的可貴?
沒有嘗過苦戀的滋味,又怎能體會長相廝守的深情?
在紛紛擾擾的人世間,能夠相聚,彼此忠誠,長相廝守,不正是一種圓滿嗎?
圓滿的人生,不是擁有一切,而是學會了珍惜和付出。
在一個小宇宙裡,你是圓滿的。
當你不再貪婪,你是圓滿的。
當你了解愛情,那是自身的圓滿。
月圓月缺,但是,你不會說月亮是不圓滿的。
你愛著的那個人,也許\是不完美的,也許\是有很多缺點的。
你自己又何嘗不是?
然而,你們的關係卻可以是圓滿的。
那個圓滿,超脫了現實,是一種領略和追求,也是一種寬容。

[quote:98bdf395d2="R & M"][quote:98bdf395d2="Kiliyan"]睇下你既生活態度點睇啦~活著已是幸福! 努力! 努力![/quote]
係呀~

歌仔都有得你唱啦︰人生不得意~事~十常八九~~~(RC友~與你一起奮鬥)
伯爵︰開心o的面對將來..........把喇 :mrgreen:[/quote]

正所謂....福無重至...禍不單行...
洗手盆去水個卒...按o左落去 彈唔番上o黎  :em08:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:e3557c3590="Billy"]可以肯定兩個人最開心o既時候一個人係點都去唔到o既.[/quote]
凡事都有因果循环. 当初两个人越开心 依家一个人就越伤心 越难放开. 这就是......开心的代价.
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:8c1cfb10c6="dracula"]我都有睇...... 所以....要愛惜身體~ 唔好要親人擔心[/quote]
哼! 讲得咁好听. 愛惜身體就唔会一个人对成支"血浆"啦.

[quote:3bff428d65="dracula"]正所謂....福無重至...禍不單行...
洗手盆去水個卒...按o左落去 彈唔番上o黎  :em08:[/quote]
莫嘆人生常下雨
愁雲遠去露晴天

[quote:0e276b3dff="R & M"]我今日放假,所以煮左~3餸一湯

個湯就煲o左4個幾鐘...ha..ha...[/quote]
:em01: 冇我份......

[quote:18dc672c84="dracula"][quote:18dc672c84="R & M"][quote:18dc672c84="Kiliyan"]睇下你既生活態度點睇啦~活著已是幸福! 努力! 努力![/quote]
係呀~

伯爵︰開心o的面對將來..........把喇 :mrgreen:[/quote]

正所謂....福無重至...禍不單行...
洗手盆去水個卒...按o左落去 彈唔番上o黎  :em08:[/quote]

我都試過... 果次用膠紙貼住個卒拉番出o黎.  hope this can help u.

[quote:183171a8b0="dracula"]一個人都唔會唔開心o既~
人係好渺小 但人o既力量可以好大 所以傷害都會好大~[/quote]

dracula ; 你發生乜野事..比邊個傷害你啊 ?  :?:
我睇到心都痛埋 !  :em06:  :em06: