藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: cliff
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣城市綠洲會所 200米超長泳池暢游無阻 [複製鏈接]

[quote:814d71924f="Billy"][quote:814d71924f="grassman"][quote:814d71924f="alankle"]家0下咩世界 有錢人大晒咩.............[/quote]可能冇人想聽或冇人鍾意聽,但事實.....係![/quote]你呢句好現實亦係事實.[/quote]
所以我都話要中六合彩先惦,仲要係一注獨得頭獎,兼且有金多寶果隻!!! :em12:

[quote:911da671db="R & M"][quote:911da671db="Billy"][quote:911da671db="grassman"][quote:911da671db="alankle"]家0下咩世界 有錢人大晒咩.............[/quote]可能冇人想聽或冇人鍾意聽,但事實.....係![/quote]你呢句好現實亦係事實.[/quote]
所以我都話要中六合彩先惦,仲要係一注獨得頭獎,兼且有金多寶果隻!!! :em12:[/quote]

日光日白唔好發夢啦........ :mrgreen:

喂喂喂 離晒題啦.....
(我都係 明明個題目講泳池 又講左會所.... Sorry!!)
原居民2004~2013

[quote:db9d52b019="Billy"]日光日白唔好發夢啦........ :mrgreen:[/quote]
:em08: ..........咩事...咩事...唔好再叫醒我喇 :em16:

我都係其中一個.
但係諗諗下. 如果係每次比錢. 佢都無可能要我地每次10蚊 20蚊咁比.
一定又要我地比deposit . 咁又係一樣?!

而家重自由. 鐘意就比$150- 唔鐘意就唔比 又唔須要承擔會所的開支.
如果包埋到管理費內 會對其他唔玩會所的人不公平呢~

呢個我就唔讚同啦 對我黎講而家咁收費絶對唔公平啦
點解我係住戶唔可以用會所先 買樓時又無話要俾錢先可以用
而且發展商係有責任提供會所俾我地架喎 售樓書有寫架喎
而且個會所家0下我地都無份 係和黃架 咁係佢自己攬上身
唔關我地事架喎 就算以後會所有事都唔使我地負責架
更加唔使提到管理費啦 因為根本唔關管理費事
問題重點係和黃講會提供架會所. 唔係免費係要收費 仲要係唔俾錢就唔俾入喎
咁都話公平架話 咁可能我個人太自私啦 請見諒.......

大家都係六座 打個招呼先... hi

當我買左RC 先至真正感受到乜野叫"公平" 原來呢個世界無野係公平 只係"願者上吊". 您慢慢會發覺呢個世界係無免費的 售樓書寫有乜有乜 原來係無話 : "一定有" and "免費".  道理就好似樓下開間百佳咁 發展商係為您著想丫 開間超市比您...  不過..... 您係要自己帶錢入去買 唔係免費!

如果呢個concept用係會所 大家就明白了!  會所係有 不過用就比錢嗟!!

今時今日我對RC的態度 - 已經不再想"合與不合理"呢個問題 因為願者上吊嘛 鬼叫您買左 用咁既價錢 買咁既樓 有咁既配套 算罷啦!

可能一切已經改變唔到 又或者每一樣東西都有利有弊! 有時貪得意 嬉笑怒罵
又比人話negative thinking... too harsh ! 好傷心!

我自己喳住幾多錢買乜野樓 我比您清楚 唔係negative thinking 唔係too harsh 其實我好開心您唔知嗟!  我慶幸有一個好好的view 已經好心足!

只係睇到有星島果段廣告 話RC有乜有物 我覺得誇左d 驚人誤信...
原居民2004~2013

Alankle.

我好明白你的心情和想法~

但係 要明白一個道理 - 羊毛出在羊身上

夾硬迫他們免費給我們用 不是不可以...但係到時管理質素差了..大家又會不滿.

又要馬兒好 又要馬兒不吃草.... 好像沒有可能哩.
===

[quote:03c0d8da3c="vivian"]大家都係六座 打個招呼先... hi

當我買左RC 先至真正感受到乜野叫"公平" 原來呢個世界無野係公平 只係"願者上吊". 您慢慢會發覺呢個世界係無免費的 售樓書寫有乜有乜 原來係無話 : "一定有" and "免費".  道理就好似樓下開間百佳咁 發展商係為您著想丫 開間超市比您...  不過..... 您係要自己帶錢入去買 唔係免費!

如果呢個concept用係會所 大家就明白了!  會所係有 不過用就比錢嗟!!

今時今日我對RC的態度 - 已經不再想"合與不合理"呢個問題 因為願者上吊嘛 鬼叫您買左 用咁既價錢 買咁既樓 有咁既配套 算罷啦!

可能一切已經改變唔到 又或者每一樣東西都有利有弊! 有時貪得意 嬉笑怒罵
又比人話negative thinking... too harsh ! 好傷心!

我自己喳住幾多錢買乜野樓 我比您清楚 唔係negative thinking 唔係too harsh 其實我好開心您唔知嗟!  我慶幸有一個好好的view 已經好心足!

只係睇到有星島果段廣告 話RC有乜有物 我覺得誇左d 驚人誤信...[/quote]

邊個話你negative thinking  呀?  妳好正常喎~
就算係negative thinking 又點 無問題架~ 只是佢自已唔開心之嘛.
===

唉~~~完本都唔想再提會所問題,見大家講得慶起。 :evil: 都發一發言啦~~~
認真講,如果個會所真係有野玩,例如網球、壁球、保齡球....等,唔好話百伍蚊,二百蚊都冇所謂 :em05: 。
整埋D跳舞室、AV房、自備按摩帥大床一張,廚房,有鬼用咩.....浪費地方。 :em20:
好似衛星台咁,全世界私人樓都有啦,而家NHK、CCTV、ABC、真係多舊魚。
咁都當為SELLING POING.....叫佢地去吃BANANA啦。 :em13:
永遠愛著您 :em21: [/code]

可能我講得唔太清楚啦 我架意思係 如果一般會所 自然係大家管理費度俾錢
做開支 所以大家都會有一些免費架設施用 而且我從來都無話過唔想使錢
就想用會所喎 而家係人地和黃將個會所變0左佢地私人物業 我地想玩就要入會
咁同街邊0的娛樂場所有咩分別呢 我係好唔明點解 佢地咁架手法大家都會認同
如果我地買樓時佢地話明無會所 咁而家咁架情況就會好自然 而且仲好歡迎佢地為我地提供娛樂場所tin................