藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: cliff
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣城市綠洲會所 200米超長泳池暢游無阻 [複製鏈接]

等酒店入伙後,會有"空中花園"。業權和泳池一樣,和酒店分享 ... 所以不應該ClueHouse 會員証都可以去行行逛逛 ...
大眼

我打過去管理處了解過.....
會所11月初開 免費期3個月 即是2月初"免費期"滿
就要付款方可進入會所
現時大家手上的"紙皮咭"
稍後會簽發過一張正式的"住戶咭"(膠咭有Bar code)
每戶都會有呢張新咭
簽發新咭要不要 按金..... 我不知道
如果沒有付$150 (會所費) 是不能進入會所
但仍否進入空中花園我亦不知道 !!    :em18:
原居民2004~2013

[quote:b1e3cf46d5="alankle"]Club House會員証 同 住戶証 應該係兩樣野
無Club House會員証係唔可以用會所設施架 除0左pool之外,
之前大家都講過架啦,本來大多數人都反對交會費, 
但係唔知點解,而家又咁多會覺得抵喎 :?:[/quote]

我係其中一個.
因為做gym唔使每次比抵過出邊(四個人).......... :em12:
重有可以同期他二人住户"甲"(我得兩個人)一户$75/month重抵.
所以轉左.

其實如果可以按自己喜愛交費玩自己鐘意架野 係無問題架
好似做gym咁 應該可以俾我地揀俾月費四人玩 or 按次收費咁玩
但係最過份係唔交會費就 唔俾我地入會所玩
我地係住戶黎架 我都未聽過唔交會所費. 係唔可以入去0羅...
家0下咩世界 有錢人大晒咩.............

[quote:c8a6a54ad3="alankle"]其實如果可以按自己喜愛交費玩自己鐘意架野 係無問題架
好似做gym咁 應該可以俾我地揀俾月費四人玩 or 按次收費咁玩
但係最過份係唔交會費就 唔俾我地入會所玩
我地係住戶黎架 我都未聽過唔交會所費. 係唔可以入去0羅...
家0下咩世界 有錢人大晒咩.............[/quote]

你當係私人會所囉...
你應該咁諗:
依家你可以選擇會所費加唔加入管理費度.
好過出邊你唔用會所重都要比會所費.

按次收費咁玩都有guess好似是$25/次.
不過要搵鄰居同你入去.

[quote:1ee8c9fe03="alankle"]家0下咩世界 有錢人大晒咩.............[/quote]

可能冇人想聽或冇人鍾意聽,但事實.....

係!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:52e609cc77="grassman"][quote:52e609cc77="alankle"]家0下咩世界 有錢人大晒咩.............[/quote]

可能冇人想聽或冇人鍾意聽,但事實.....

係![/quote]

你呢句好現實亦係事實.

[quote:d8913d2a3c="alankle"]Club House會員証 同 住戶証 應該係兩樣野
無Club House會員証係唔可以用會所設施架 除0左pool之外,
之前大家都講過架啦,本來大多數人都反對交會費, 
但係唔知點解,而家又咁多會覺得抵喎 :?:[/quote]

我都係其中一個.
但係諗諗下. 如果係每次比錢. 佢都無可能要我地每次10蚊 20蚊咁比.
一定又要我地比deposit . 咁又係一樣?!

而家重自由. 鐘意就比$150- 唔鐘意就唔比  又唔須要承擔會所的開支.
如果包埋到管理費內 會對其他唔玩會所的人不公平呢~

而我更可以集中在冬天才join 會所. 夏天就淨游水  因為如果只是游水是不須要入會的.
===

[quote:cb8b682335="Jess&Burns"]而我更可以集中在冬天才join 會所. [/quote]

有冇人知可唔可以咁.....
例如隔月join.
我諗未必得.

[quote:5f074d4d5e="Billy"][quote:5f074d4d5e="Jess&Burns"]而我更可以集中在冬天才join 會所. [/quote]

有冇人知可唔可以咁.....
例如隔月join.
我諗未必得.[/quote]

未公佈...
可以要求吧?
===