藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: rstfung
打印 上一主題 下一主題

最新樓價傳真 [複製鏈接]

基本上係可以架...不過我要使錢.
===

[quote:c59810ed88="Billy"]你真係幸福.
你唔做BURN BURN 都可以供到.[/quote]

緊係晤同喇 ! Jess有個長期飯票係到 , 賺錢買花帶 。 晤使愁喎 !   
但係billy你就要做另一半長期飯票 即係要搵錢比人使, 晤同晤同..... :em08:

[quote:ba4ffea4e0="OON"]
緊係晤同喇 ! Jess有個長期飯票係到 , 賺錢買花帶 。 晤使愁喎 !   
但係billy你就要做另一半長期飯票 即係要搵錢比人使, 晤同晤同..... :em08:[/quote]

咁你搵到張長期飯票係咪好開心呢...... :em12:

希望今次係lee個真命天子喇 !
好幾次都係分手收場.... :em06:  :em06:

[quote:192df87d8e="OON"][quote:192df87d8e="Billy"]你真係幸福.
你唔做BURN BURN 都可以供到.[/quote]

但係billy你就要做另一半長期飯票 即係要搵錢比人使, 晤同晤同..... :em08:[/quote]

poon 你好似都有個男朋友啦喎 ~

其實 當時買樓時 係好保守. 本來係可以供多d  但快d 供完.
但唔想太辛苦 所以灘到25年還.
事後被burn burn 話我唔識計數.

但本人認為 人生是用來享受 不是用來供樓 如果為左供樓 而令我地無錢去玩 or 買鐘意既野 人生會變得好無瘾.

同樣道理 我唔會為無必要的事操心 eg: 樓價的升跌.
因為我係唔係都要供樓 如果無買樓 我都會租樓. 付出的錢係一樣.
所以買左呢層樓 唔可以成為我地的負擔.

可能有好多人好著重於錢. 但其實唔用既"錢" = 數字一堆 = 唔可以帶落"官財".
"錢'係用黎買一d 野去滿足自已的慾望 才會開心既.
===

[quote:dcb782dbd4="Jess&Burns"]poon 你好似都有個男朋友啦喎 ~

其實 當時買樓時 係好保守. 本來係可以供多d  但快d 供完.
但唔想太辛苦 所以灘到25年還.
事後被burn burn 話我唔識計數.

但本人認為 人生是用來享受 不是用來供樓 如果為左供樓 而令我地無錢去玩 or 買鐘意既野 人生會變得好無瘾.

同樣道理 我唔會為無必要的事操心 eg: 樓價的升跌.
因為我係唔係都要供樓 如果無買樓 我都會租樓. 付出的錢係一樣.
所以買左呢層樓 唔可以成為我地的負擔.

可能有好多人好著重於錢. 但其實唔用既"錢" = 數字一堆 = 唔可以帶落"官財".
"錢'係用黎買一d 野去滿足自已的慾望 才會開心既.[/quote]

你講得都o岩 !  :em19:
只因為你是生活在幸福的一群人當中 有些人晤好講話住 連食都未必負擔得到 !
晤通佢地可以學你講"錢" = 數字一堆 = 唔可以帶落"官財".
所以你係晤明 ~  :em02:

[quote:206651719c="OON"]你講得都o岩 !  :em19:
只因為你是生活在幸福的一群人當中 有些人晤好講話住 連食都未必負擔得到 !
晤通佢地可以學你講"錢" = 數字一堆 = 唔可以帶落"官財".
所以你係晤明 ~  :em02:[/quote]

唔好咁講.
我覺得Jessica比較知足.
所以煩惱比較少啫....

大家價值觀點晤同o姐 !

[quote:a18f1f572d="Billy"][quote:a18f1f572d="OON"]你講得都o岩 !  :em19:
所以你係晤明 ~  :em02:[/quote]

唔好咁講.
我覺得Jessica比較知足.
所以煩惱比較少啫....[/quote]

知足常樂丫ma.

pooh..你要快樂 就唔好忌人憂天了.
你覺得我是生活在幸福中的一群人... 無錯 而家都算係幾安定.
但苦日子 我也受過.
一天用兩蚊的日子 你有無過過? 一份糧養五個人 你又試過未?
就是因為辛苦過才知道現在有多幸福.

連飯都食唔到 我諗我會死死地氣同阿媽住 唔買樓o羅~
===

Jessica ; 你一定係家中排最大 !