藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4548|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

DVD 錄影機 [複製鏈接]

買左部國產 "金正" DVD 錄影機

好平又好正,仲送埋色叉線,都只係千鬆 D 蚊 - 開倉價!

不過本人並非建議大家一齊買,因為每人要求都吾同。可能質數好吾好都無人知。不過好過買傳統錄影機o姐。

仲有4種時間模式:一小時、二小時、四小時同六小時
不過只有二小時模式比較似 DVD。
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Re: DVD 錄影機

[quote:80ea0f05cc="Jeffrey & Shirley"]買左部國產 "金正" DVD 錄影機

不過本人並非建議大家一齊買,因為每人要求都吾同。可能質數好吾好都無人知。不過好過買傳統錄影機o姐。

不過只有二小時模式比較似 DVD。[/quote]

我都係鍾意用 TV card ... 一張卡多功能 ~~

咁張card貴晤貴 ?
JANICE :em11:

[quote:87f103dbd4="OON"]咁張card貴晤貴 ?[/quote]

好平又有 貴d 都有 $4xx 既質素已經唔錯
想有即時燒 DVD 功能既就貴多少少

可以用電腦睇電視 玩 ps2 錄節目去 VCD/SVCD/DVD/DIVX format
但要開住電腦 ....

TV card 係咩嚟ga?
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:82183abc04="diedsee"]TV card 係咩嚟ga?[/quote]

TV card / TV Box

係一個電腦既 accessory 可以將你部電腦做到好似一部電視/錄影機/收音機功能
我而家都係用部 17 inch Monitor 當電視玩 ps2  

external TV Hub 就可以唔使開電腦都可以將個 Monitor 當電視用 但就唔可以錄影同做收音機

[quote:79abb82b4b="saga"][quote:79abb82b4b="Jeffrey & Shirley"]買左部國產 "金正" DVD 錄影機

我都係鍾意用 TV card ... 一張卡多功能 ~~[/quote]

我本來都用緊一張,不過要家人學識點用部電腦先幫到手囉。其實我試完部DVD 錄影機之後都覺得佢方便好多,放隻碟轉個台,按制就攪掂。又吾洗驚個 HardDisk 無曬位。兩者我都會用,不過DVD 錄影機係比家人一個方便o姐!

[quote:8c6803c376="Jeffrey & Shirley"]我本來都用緊一張,不過要家人學識點用部電腦先幫到手囉。其實我試完部DVD 錄影機之後都覺得佢方便好多,放隻碟轉個台,按制就攪掂。又吾洗驚個 HardDisk 無曬位。兩者我都會用,不過DVD 錄影機係比家人一個方便o姐![/quote]

你真係乖仔  :em11:

我有 sata 160G x2  ...
應該有排用  :

[quote:c59ef2367c="saga"][quote:c59ef2367c="Jeffrey & Shirley"]我本來都用緊一張,不過要家人學識點用部電腦先幫到手囉。其實我試完部DVD 錄影機之後都覺得佢方便好多,放隻碟轉個台,按制就攪掂。又吾洗驚個 HardDisk 無曬位。兩者我都會用,不過DVD 錄影機係比家人一個方便o姐![/quote]

你真係乖仔  :em11:

我有 sata 160G x2  ...
應該有排用  :[/quote]

吾係既!各有所需。況且係比我同 Shirley 日後係新屋用既,所以就算係乖,都係乖男友/乖老公o姐。 :em04:

你有兩隻160G 咁多吾休capture 啦!我分散投資,幾部機幾隻 HD,無咁多錢幫佢地 upgrade。

HD - :em01:

[quote:105eb8f841="Jeffrey & Shirley"][quote:105eb8f841="saga"][quote:105eb8f841="Jeffrey & Shirley"]買左部國產 "金正" DVD 錄影機

我都係鍾意用 TV card ... 一張卡多功能 ~~[/quote]

我本來都用緊一張,不過要家人學識點用部電腦先幫到手囉。其實我試完部DVD 錄影機之後都覺得佢方便好多,放隻碟轉個台,按制就攪掂。又吾洗驚個 HardDisk 無曬位。兩者我都會用,不過DVD 錄影機係比家人一個方便o姐![/quote]

Jeffrey & Shirley where can find that DVD recorder ? I am interested in it. thx.
大眼