藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dracula
打印 上一主題 下一主題

烹飪篇---焗爐 [複製鏈接]

[quote:eb352c02f9="bikbark"]唔駛開心住 我都未買 仲諗緊 因為無位放
8)[/quote]

我呢度有位~  :mrgreen:
見過鬼就唔怕黑啦~

:roll: 唔駛1800咁貴喎,我0個部剛剛1000左右,又係分上下層焗,個爐頂仲係意潔鑊質地,可一邊焗CAKE,一邊在上面煎野食,腸仔旦都得...個爐頂仲可揭起玩BBQ,好多功能!更重要係SIZE不大,同微波爐差無幾!...突然唔記得個牌子添,好似T字頭,返屋企睇完再覆你地!

可唔可以 post d 相片睇睇  :?:
我想試o下整麵包
見過鬼就唔怕黑啦~

公公婆婆,你講o個款我都睇過,但係我見o個個應該係得兩種火,一係底面一齊焗,一係就只用面火。如果唔係o既話,可能我睇錯o左都唔定。

而我睇o岩o個個係有三層發熱線o既,即係一次最多可焗兩個蛋糕,中間o個層發熱線係removable o既,所以先會貴d,但係依家都仲諗緊有無機會一次過焗兩個蛋糕,如果唔係就買另一個抵d o既。
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

:? 雖然我個焗爐已經係半年前結婚時朋友送的,但至今只用過兩大次,因為工作太忙....而加仲0係公司,忙裡偷閒同你地傾..所以我今晚返去睇睇個MODEL同FUNCTION,聽日再告知大家!但肯定就唔可以同時焗兩個CAKE,不過勝在又平又慳地方!而一係焗上一係焗下的好處係,有D旦糕雖要個面濃D,個心軟D,咁就0岩用!我集齊資料再大家研究!

[quote:79c010169d="公公婆婆"]:roll: 唔駛1800咁貴喎,我0個部剛剛1000左右,又係分上下層焗,個爐頂仲係意潔鑊質地,可一邊焗CAKE,一邊在上面煎野食,腸仔旦都得...個爐頂仲可揭起玩BBQ,好多功能!更重要係SIZE不大,同微波爐差無幾!...突然唔記得個牌子添,好似T字頭,返屋企睇完再覆你地![/quote]

你講嗰款好似係"fei"利蒲。

q.
永遠愛著您 :em21: [/code]

我而家用緊0既係"得"福有防"肋"手外殼嗰款。因我唔係pro,所以買佢都係貪佢嗰陣特價同埋唔"肋"手(因為我份人好論俊,成日整親)而且又係所謂比較新款。so far 試過焗cake、cookies、chicken wings、金菇、栗米...數數吓都好多,因為覺得用佢嚟煮餸冇咁油煙同埋唔駛點理佢,都幾方便)。好彩暫時都未濃過 8)

q. :mrgreen:
永遠愛著您 :em21: [/code]

我今日去o左"瘋宅"睇 $18xx 好貴~ 但好想買 但好大個 要放入房先得
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:58841cb9e5="dracula"]我今日去o左"瘋宅"睇 $18xx 好貴~ 但好想買 但好大個 要放入房先得[/quote]

我今日都有去"瘋宅"睇見到公公婆婆話果個都OK wor.
不過見你唔到時運高.

[quote:bc6bedc360="Billy"][quote:bc6bedc360="dracula"]我今日去o左"瘋宅"睇 $18xx 好貴~ 但好想買 但好大個 要放入房先得[/quote]

我今日都有去"瘋宅"睇見都Queenie話果個都OK wor.
不過見你唔到時運高.[/quote]

:em05: 大家咁話  :mrgreen:
你去邊間?? 我去o左沙田 & 旺角
見過鬼就唔怕黑啦~