藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7062|回復: 28
打印 上一主題 下一主題

新登記業主數字進入樽頸 ... [複製鏈接]

以前我日日 update 好死忙
而家幾日都唔使 update 一次 ...

有咩入伙前既方法 可以再吸納d 業主上來(93/11xx) ? 第日再有聯名信 陣容都強大d

另外 點留住d 朋友? IWAT 既離去有少少不捨 ... 佢係舊版好早已經出現帶出唔少既 concern 同意見俾我地    

同埋 要問既野都問得七七八八 入伙時當然又會有另一個討論高峰
而家大家請密切留意聯名信既進程

但有好多業主應該會對我地討論過既問題有興趣
佢地上來睇下d 討論 應該會令佢地更了解自己既 future home

大家有咩 comment ?

Re: 新登記業主數字進入樽頸 ...

[quote:6e67c7ab80="saga"]以前我日日 update 好死忙
而家幾日都唔使 update 一次 ...

有咩入伙前既方法 可以再吸納d 業主上來(93/11xx) ? 第日再有聯名信 陣容都強大d

另外 點留住d 朋友? IWAT 既離去有少少不捨 ... 佢係舊版好早已經出現帶出唔少既 concern 同意見俾我地    

同埋 要問既野都問得七七八八 入伙時當然又會有另一個討論高峰
而家大家請密切留意聯名信既進程

但有好多業主應該會對我地討論過既問題有興趣
佢地上來睇下d 討論 應該會令佢地更了解自己既 future home

大家有咩 comment ?[/quote]

有無 stat 知道有幾多人留唔住?

有一個可能既原因 (唔知係咪) 就係宜家大家已經變得幾 close 可能有 d 小 (??)圈子 feel 令新人覺得難/唔想 加入?

其實我每入 browse 呢個 site 時都發覺有唔少訪客 咁咪係即係代表有好多人睇 但無乜人想 register?

另外可能有業主只係想做 cdrom 咁所以佢地覺得無咩必要要 register. 但正如你講 有好多野已經討論過 無新既大既討論係難 d 吸納新血~

Re: 新登記業主數字進入樽頸 ...

都好 唔使 update 得咁密
可以留返d 時間做喜歡做既事  :

其實好多時係訪客仲多過會員....
而家個熱潮可能過左...所以比以前靜d...
我地一向都好歡迎新人...希望守耐d...人數會累積越來越多...
我諗本站去到RC入伙之前2-3個月會再熱鬧番....
如果我地耐不耐攪d活動...唔知可唔可以吸引多d人呢? :mrgreen:

贊成~~同意火火的睇法~~若再有聚會我一定要抽空出席呀~~
:) 願每一天都能順心順意! :) :o 願霉運不要降臨在每一個人身上! :o Don\'t worry :cry: be happy :P

parkland group has 248 flat registration ... really great ar

我見到昇悦居的業主網有攪藍球比賽不如我地攪d類似的活動呀

喵~
係就拿拿淋 攪D比賽出o黎玩o下啦 打機都掂喎!!
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

[quote:5702be78c2="AgnesSarah"]我見到昇悦居的業主網有攪藍球比賽不如我地攪d類似的活動呀[/quote]

昇悅居入左伙未呀???如果我地未入伙好難攪wow.........而且衰d講句我地又唔係咁多人 會唔會唔夠代表性呢??????

不過我都好支持攪多d 活動!!!!!!!!!!   

[quote:7e91d0aea4="AgnesSarah"]我見到昇悦居的業主網有攪藍球比賽不如我地攪d類似的活動呀[/quote]

I also want to lose weight