藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Billy
打印 上一主題 下一主題

整蛋糕同樂日 [複製鏈接]

[quote:f023ef3a6b="m&e"]我有個朋友尋日同我講係葵涌廣場3樓都有整陡蛋糕的材料買呀不過我未去過唔知實際位置同埋D價錢.[/quote]
葵涌廣場三樓映視會對面...

[quote:52c3cd1a22="m&e"]我有個朋友尋日同我講係葵涌廣場3樓都有整陡蛋糕的材料買呀不過我未去過唔知實際位置同埋D價錢.[/quote]

我今日去葵涌廣場睇過.
間野叫X子教室就係2/F 中電左近.
有整蛋糕O既野賣.
又有COURSE上$180一個蛋糕COURSE$450三個蛋糕COURSE.
不過冇我最鍾意食O既紐約芝士餅. :em04:  :em04:  :em04:
等我去試O下睇O下間野掂唔掂先.
順便學O下D機本野同睇O下有咩要買先.

[quote:bfa19124ef="Billy"]我今日去葵涌廣場睇過.
有整蛋糕O既野賣.
又有COURSE上$180一個蛋糕COURSE$450三個蛋糕COURSE.
不過冇我最鍾意食O既紐約芝士餅. :em04:  :em04:  :em04:
順便學O下D機本野同睇O下有咩要買先. [/quote]
比利︰

睇完學完之後可唔可以匯報o下行情呀?唔該你~~~ :mrgreen:

冇間題希望佢D COURSE唔係太FULL啦.

Thank you !

[quote:22cfaa705b="bikbark"]其實頭o個幾次出去學係會好d o架,
因為可以學o下基本動作/方法咁,
依家我都成日出去學  :wink:[/quote]

Bilbark~~ 幾時學 opera cake???
見過鬼就唔怕黑啦~

未學呀﹐因為太貴啦
不過聽晚學"意大利芝士雙層朱古力餅" (Mascarpone Chocolate Charlotte)

(大家唔好誤會﹐個餅唔係我整o架﹐hehe...... )
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:be899b5c96="R & M"][quote:be899b5c96="Billy"]我今日去葵涌廣場睇過.
有整蛋糕O既野賣.
順便學O下D機本野同睇O下有咩要買先. [/quote]
比利︰

睇完學完之後可唔可以匯報o下行情呀?唔該你~~~ :mrgreen:[/quote]

葵涌廣場有兩間0家,而X子教室比較“企禮“,我同朋友仔都想報下,但係十分FULL 呀。佢仲有D 班可以兩個朋友仔SHARE 一份材料。平D呀。
不過由於葵芳咁近,有時有D野想整,近近地都可以買到。以前買呢D野,不是度度有呀。而家不用去到太遠買,方便好多喇。

[quote:1127279ea7="bikbark"]未學呀﹐因為太貴啦
不過聽晚學"意大利芝士雙層朱古力餅" (Mascarpone Chocolate Charlotte)

(大家唔好誤會﹐個餅唔係我整o架﹐hehe...... )[/quote]

wa~ 好靚呀~~
入面個火星 & 地球食唔食得ga??
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:7db6a202cf="dracula"][quote:7db6a202cf="bikbark"]未學呀﹐因為太貴啦

(大家唔好誤會﹐個餅唔係我整o架﹐hehe...... )[/quote]

wa~ 好靚呀~~
入面個火星 & 地球食唔食得ga??[/quote]
都話聽晚先學﹐點知食唔食得呢?
不過應該係朱古力......

如果我同hales試過係ok﹐可以請大家食o架﹐因為我o地實食唔晒
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的