藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

你的志願 [複製鏈接]

[quote:9f81094307="J&"]我沒有什麼的大志。從小就只想好普通的願望: 有個碩士學位、有份收入不錯的工作、有個老公相互支持照顧建立一個家、有一仔一女,有間近千呎的樓。 ops:

感謝上天的眷顧,以上的種種,已在今年全部完成了! [/quote]

你就好啦,我重有排先達成呀.
不過人始終要有願望先有動力.
咁你有咩新志願呀.

[quote:ded630f813="dick&queenie"][quote:ded630f813="Jeffrey & Shirley"]幣!我無喎! :?:
不過哩幾年開始有啦! :wink:
想做個好老公同埋做個好老豆!以上兩樣可能只可以成為夢想! :idea:
不過我會努力傢! :em21:[/quote]

Shirley...你就happy啦, :em12:  :em12:
咁Shirley應該係.....要做個好老婆、同好媽媽了。 [/quote]

個個老公老婆,老豆媽媽都想做好,不過... :roll:

有時真的有心無力。 :em18:

我細細個已經好想做警察...做d有意義o既工作...去到中學都係....
但之後家人話危險......所以轉左.....
((但而家好似仲危險))........................... :mrgreen:

[quote:c3b69d118d="Jeffrey & Shirley"]有時真的有心無力。 :em18:[/quote]

唉...你咁後生都... :em05:
呢家野又真係幾講體質... :em17:  :em17:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:f280887194="Mr. & Mrs. FireFire"]我細細個已經好想做警察...做d有意義o既工作...去到中學都係....
((但而家好似仲危險))........................... :mrgreen:[/quote]

火火...你睇左果套關於消防員既西片未呀...

[quote:52ddb80e7d="grassman"]

我諗個個男人都唔同.
要求同興趣都唔同.
如果kyu係咁.邊有套咁正o既Hi-Fi玩啊.[/quote]

係呀!個個都唔同,有D會對人歡笑背人愁,好似亞BU..R....... ....S! :mrgreen:[/quote]

都有咁既可能... 如果你見到burns  記住同我偷偷地問下佢. 係咪"對人歡笑背人愁"  記住重要話返比我知喎  8)

萬一係真的話.我同佢一齊咁耐 都無發覺. 咁我都幾失敗.

而佢唔開心都同我一齊咁耐...又真係幾委屈.
===

[quote:c6dba607c3="Mr. & Mrs. FireFire"]我細細個已經好想做警察...做d有意義o既工作...去到中學都係....
((但而家好似仲危險))........................... :mrgreen:[/quote]

Mr Fire ; 你係"fireman" :em04:  :em04:

[quote:8777754f38="SEVEN"]Mr Fire ; 你係"fireman" :em04:  :em04:[/quote]

冇錯,火火就係我地藍澄灣裡面....
一個硬朗中帶點溫柔的SUPER HERO :evil:  :evil:
SEVEN...你有男朋友未?? :em12:

[quote:e43b90bb4c="dick&queenie"]SEVEN...你有男朋友未?? :em12:[/quote]

dick&queenie ; 單身的一個... ops:  ops:

[quote:f559f4a718="Billy"][quote:f559f4a718="Jess&Burns"][quote:f559f4a718="Billy"]
重無埋樂趣"team". :em06:[/quote]

但我又唔覺得BURNS 無樂趣喎... 佢好似成日都好開心既?!    

睇黎錢紙真係煩腦既根源~你諗諗佢丫. :em12:[/quote]

我諗個個男人都唔同.
要求同興趣都唔同.
如果kyu係咁.邊有套咁正o既Hi-Fi玩啊.[/quote]

同意! 男人一定要有私己錢同錢銀自主權.

每個人都應該有一些目標 做人同工作上才可以產生原動力;

從前有些定下的目標己經達到 如有一層自己的樓 有一套似樣的音響用來享受音樂 有很多靚衣服 有一班好鄰居.......等等.

現未達到的目標/理想: 50歲前可以退休 吃、喝、玩、樂 享受人生!  

唔知得唔得呢????? :em12: