藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: wing
打印 上一主題 下一主題

剛剛收樓 [複製鏈接]

[quote:dc84e7611f="wing"]好多謝大家 頭先杜先生覆我 又話不會給我這類二手業主執漏 我想知一手和二手又有什麼分別? 是否只會為一手樓服務 為何又收二手樓管理費?[/quote]

唔好話你二手啦 到左後期. 佢地連我地一手owners都唔幫啦.
o個個所謂half yr garantee. 佢地話只係保你間屋唔漏水.. 吹脹.

你唔好咁坦白認自已係2手,當正一手咁要求收樓部跟進,試下la

[quote:72a7c7c3d9="Ray008"]你唔好咁坦白認自已係2手,當正一手咁要求收樓部跟進,試下la[/quote]

我都用個這方法 晤得 ! 因為佢要你羅返張"執樓紙" 如果上手業主無提及過要執部份即係無用 .... :cry:  :cry:

係喇 ! 我都一樣 扮係一手業..但係都哀左 !
JANICE :em11:

Re: 剛剛收樓

[quote:873b9bddc0="wing"]本人剛剛在星期一收樓 發現D窗有花 同地產聯絡舊業主又話不關事 同執漏組講杜生又唔覆 請問我可以找誰 ?  [/quote]

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=3260&highlight=%ABO%C0I