藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2442|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

請問各位用開XP...... [複製鏈接]

有冇install SP2 ... 唔知好唔好用呢....
(我仲未install...怕會同d軟件撞) ... 唔知大家對SP2乜野意見呢... :?:
謝謝...... :mrgreen:

無mud問題wor! 不但我用o既software都係一般common office tools.
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

一早update o左做sp2

無乜唔同 只是多o左個firewall 有時會問你個application 要上網 allow or not.
如果用開3rd party 的personal firewall 你會覺得xp sp2 個firewall 很少setting.

而windows update 就多o左個express mode 少d option 簡單 d.

其他都無乜特別.
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

我未裝 但聽人話用BT會慢好多 及對某些程式有不相容問題。

chiulam

已安裝了一段好長時間,但吾覺多左太多問題。

其他軟件同網絡有關既,可能要 update 下,但大致上問題不大。OK!

我用開 2003 server ... 未有 service pack  8)
不過我幫 ice 兩部  desktop load 左 XP sp2
基本上無問題