藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Kee 828
打印 上一主題 下一主題

冷氣機突然開咗 [複製鏈接]

我都係呢幾日先發現綠燈係咁閃....
藍澄藍澄我愛你

我地第2日有打去豐澤投訴
個條友仔佢話個日整風櫃 而又reset部大機 而我地又冇熄可冷氣電源
有可能引致我地部冷氣開了
你話有冇可能呀?? :?:
佢仲話冇人有投訴有此問題 :evil:
如大家有發現部冷氣機突然開咗 就打電話插下佢地啦.. :em10:

[quote:65c35d19a5="女"][quote:65c35d19a5="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:65c35d19a5="ki_ki"]但係我試過開緊冷氣突然熄咗跟住閃綠燈唔知係咪壞咗??[/quote]
係唔係按左ECO.....o既時間掣.... :|[/quote]

Hi Mr and Mrs Fire

Do you know the function of ECO mode?[/quote]

我都想知 ECO 係咩 function
i think 廳果部個制唔似時間制

仲有冇人知閃綠燈代表咩?? :?:

我對呢間屋啲電器都好多"?????"
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:2845f68caf="Kee 828"]我地第2日有打去豐澤投訴
個條友仔佢話個日整風櫃 而又reset部大機 而我地又冇熄可冷氣電源
如大家有發現部冷氣機突然開咗 就打電話插下佢地啦.. :em10:[/quote]

要熄冷氣電源?
咁我咪好唔得閒?
咁你有冇問綠燈著左係乜野意思?

[quote:872676acef="女"][quote:872676acef="Kee 828"]我地第2日有打去豐澤投訴
如大家有發現部冷氣機突然開咗 就打電話插下佢地啦.. :em10:[/quote]

要熄冷氣電源?
咁我咪好唔得閒?
咁你有冇問綠燈著左係乜野意思?[/quote]

當正常供電中 如電力出現固障 Power Surge 時間可能為瞬間 冷氣機綠燈便會閃動 只要開關一次便可還原. 你們可以在單位總制相把冷氣 32A 制開關一次 冷氣機綠燈便會閃動 你們試吓!

[quote:7a7042bc66="kyu"][quote:7a7042bc66="女"][quote:7a7042bc66="Kee 828"]我地第2日有打去豐澤投訴

要熄冷氣電源?
咁我咪好唔得閒?

當正常供電中 如電力出現固障 Power Surge 時間可能為瞬間 冷氣機綠燈便會閃動 只要開關一次便可還原. 你們可以在單位總制相把冷氣 32A 制開關一次 冷氣機綠燈便會閃動 你們試吓![/quote]

咁即係有冇問題 駛唔駛搵人整... :em03:

我屋企成日都係咁 :em18:  係唔係經常有Power Surge 會唔會出事 :?:  :?:
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:0f109e550a="wychan"][quote:0f109e550a="kyu"][quote:0f109e550a="女"][quote:0f109e550a="Kee 828"]我地第2日有打去豐澤投訴

要熄冷氣電源?
咁我咪好唔得閒?

當正常供電中 如電力出現固障 Power Surge 時間可能為瞬間 冷氣機綠燈便會閃動 只要開關一次便可還原. 你們可以在單位總制相把冷氣 32A 制開關一次 冷氣機綠燈便會閃動 你們試吓![/quote]

咁即係有冇問題 駛唔駛搵人整... :em03:

我屋企成日都係咁 :em18:  係唔係經常有Power Surge 會唔會出事 :?:  :?:[/quote]

我只係在星期二下午發生過一次 為什麽你會成日都係咁 ??? :?:

係呀 隔幾日就閃.. 冇佢收 :<
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

我都係成日閃喎.
藍澄藍澄我愛你

係呢 大家部冷氣係唔係好似以前咁 sensitive ??
即係開廳時房都開埋??
:zdevil: :zdevil: :zdevil: