藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4971|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

三座及五座間.... 命名 [複製鏈接]

最近發現我們很多業主聚會都是在三座及五座間 但每次都是說"在三座及五座間"都幾繁....

唔知大家有冇d親切些的名稱呢
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

三五成群  lor hahaha  :mrgreen:

"四仔" ... because the location is the missing of Block 4 ... don't think it is related to VCD  :em12:

Just bullshit  :em17:

:arrow: 《中央廣場》

RC瀑布廣場
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

"蛇口"同"三五成群"都正喎

咁"三五仔"得唔得呢?  :mrgreen:
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

"三五成群" 幾好架 記得有套戲"fing頭一x" 廣告寫"三五成群 fing到你暈!"...唔唔...
不過 我又有個list"三五知己" "三山五嶽" "三王五帝" "三申五令" "三時五刻" "不三不四" "三人五足" "三更五夜"

[quote="bikbark"]"蛇口"同"三五成群"都正喎

咁"三五仔"得唔得呢?  :mrgreen:[/quote贊成!]蛇口僦好叫d三五成群都好因果度成日都有群人在等車嘛!? :em17:  :em17:  :em17:  :em11:
藍澄藍澄我愛你

我覺得叫做 "Central" 幾好 幾貼切  又唔會太老套
唔知大家同意否????

4仔好聽o的 :