藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3852|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

入伙裝修計劃 [複製鏈接]

各位好友;

相信大家已開始為入伙做緊前期準備功夫 小弟亦不例外 但我有些問題相同大家分享 希望大家積極發表意見 減少大家不必要的支出

1. 首先 入伙時發展商已油好油漆 但相信只屬[行貨] 不會理會[防潮]功能 恐
     怕  一年半載後 牆身會出現起[泡] 大家對此有何意見

2. 相信大部份業主入伙時 都會再重新購置新的傢俬 我去過土瓜灣及北角的家居
     傢俬設計公司看過 價錢十分不一 由三萬至六萬(638 sq feet)都有 包電視
      櫃 茶機 主人房大床 衣櫃 化脏枱 飯枱及椅 鞋櫃 三座位梳化 小房三呎
      床 書枱 衣櫃等 對此 大家又有何意見.

3. 今日去過藍澄灣 又發展個問題 酒店前向海並沒有交通通道 有可能以後 大
      廈及酒店會共用侯車處(接駁巴士) 而位置可能會位於三座及五座之間 大家又
     有何意見

4.  一樓及二樓為停車場 五樓為各大廈入口及泳池 商場又會座落於哪個位置

5. 近一座向山位置尚有一大幅空地 將來會起咩?

問完啦 請大家多給意見到!! :em03:

:idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:

乜共用侯車處(接駁巴士) 唔係向第六座旁邊咩 :?:  :?:
我記得嗰邊有個停車位架喎!

如果你對家俬要求不是太高可以考慮一下"恒昌"個家俬套餐...............

都係HKD39000

1.基本上埸身我會重新做過因為聽聞長和批擋麻麻o地為免日後有麻煩都係做過佢好d. :em11:  :em11:

2.家私對我來說都幾講feel架最緊要自己鍾意貴小小唔係問題.
:em11:  :em11:

[quote:ae90462e7d="Ah Ho"]1.基本上埸身我會重新做過因為聽聞長和批擋麻麻o地為免日後有麻煩都係做過佢好d. :em11:  :em11:

2.家私對我來說都幾講feel架最緊要自己鍾意貴小小唔係問題.
:em11:  :em11:[/quote]

你個樣好凶神惡殺..............好驚呀!!!!! :em07:  :em07:

咁你即係打算搵人攪過D基本裝修............你預幾$度呀????

我會考慮自己攪 :  :

[quote:d51a259c34="H&H"]乜共用侯車處(接駁巴士) 唔係向第六座旁邊咩 :?:  :?:
我記得嗰邊有個停車位架喎![/quote]

根據貼圖區八月十七日相及今日親自去實地觀察 第六座向山是緊貼圍牆 而向酒店是緊貼泳池 並沒有其他空地可泊車 :?:

唔係向level 1 (地下) 咩? 緊貼泳池係向level 5喎  :?:  :?:  會唔會誤會左 有冇人可以解答到?

接駁巴士位置

應在第六座傍其實接駁巴士在哪座都沒有所為.……有冇人知個9號仔是否向六座一直伸延如是的話.都幾嘈. :em18:  :twisted:
目只近觀心能望遠

應該係第一座最近酒店喎,第六座最遠 :!:

模型上的接駁巴士站就在第六座

9號仔是向第一座一直伸延,第六座最遠 :mrgreen:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊