請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1314|回復: 1

邊度有波打... [複製鏈接]

IWAT
中級板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 1:55 am    文章主題: 邊度有波打...     

--------------------------------------------------------------------------------

個會所設計好似係為左d酒店住客多過我地... d乜鬼Dinning Hall... HiFi Room... Business CTR... Juice Bar... 好似都唔係好實際... 連一種球類活動都冇....  

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 2:02 am    文章主題: Re: 邊度有波打...     

--------------------------------------------------------------------------------

IWAT 寫到:
個會所設計好似係為左d酒店住客多過我地... d乜鬼Dinning Hall... HiFi Room... Business CTR... Juice Bar... 好似都唔係好實際... 連一種球類活動都冇....  

因為真係唔係為我地 XD
個會所係酒店棟野就知啦 ~

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 2:13 am    文章主題:      

咁就應該要間酒店自己負擔反d開資...
我地就按使用... 用一次收一次錢la...

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 2:43 am    文章主題:      

IWAT 寫到:
咁就應該要間酒店自己負擔反d開資...
我地就按使用... 用一次收一次錢la...

唔係咁計架 ...
如果完全無人用
咁理論上 都應該係擁有者共同分擔 ...
當然啦 d 建築物外牆維修酒店要自己俾 ...

但坒u係甩牆要你夾...你都無吤G ...
一係唔用既o者...

回頂端        

diedsee
中級板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 10:23 am    文章主題:      

我真考究過呢個問題,乜真係冇波打??

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 11:01 am    文章主題:      

係ar真係冇球場ga... 我個經紀話個會所點好點正... 我重以為乜都有... 點知買左先知除左泳池其他都好似冇乜機會用...

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 11:24 am    文章主題:      

其實有冇機會要求加建或改建球場ga...

(我自己都覺得冇乜可能...  )

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 6:53 pm    文章主題:      

IWAT 寫到:
其實有冇機會要求加建或改建球場ga...

(我自己都覺得冇乜可能...  )

除非管理費剩好多錢.... 而個酒店又肯 ...

我想要藍球場同壁球場 ...
政府個 playground 就整個網球場...
(又發夢中 XD)

回頂端        

Simon&Michelle
中級板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 9:29 pm    文章主題:      

有個公園都好呀........
如果唔係的小朋友都無地方玩

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 11:30 pm    文章主題:      

Simon&Michelle 寫到:

諗住生幾多個呀 ?
XDDDDD

回頂端

中級板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 12:09 am    文章主題:      

Saga 寫到:

諗住生幾多個呀 ?
XDDDDD

唔好笑啦
總有人有小朋友掛

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 12:12 am    文章主題:      

Saga 寫到:

諗住生幾多個呀 ?
XDDDDD

唔好笑啦
總有人有小朋友掛

唔係笑 ... 問下意見o者
如果係我 我會想生一男一女
可以 afford 得起 就生多個仔 XD

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 12:20 am    文章主題:      

希望屋苑前面塊和黃有份既地... 可以起個得56層高既大商場就好lu...

回頂端        

中級板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 12:21 am    文章主題:      

[quote="Saga
唔係笑 ... 問下意見o者
如果係我 我會想生一男一女
可以 afford 得起 就生多個仔 XD[/quote]

生唔係難呀...
教先係問題嘛........

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 12:47 am    文章主題:      

IWAT 寫到:
希望屋苑前面塊和黃有份既地... 可以起個得56層高既大商場就好lu...

應該唔會起商場...
因為附近d 地 都係會同 9 碼相關用地...
似起 office ...

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 12:48 am    文章主題:      

生唔係難呀...
教先係問題嘛........

係呀...而家既細蚊仔比以前難養難教

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 12:55 am    文章主題:      

Saga 寫到:
IWAT 寫到:

應該唔會起商場...
因為附近d 地 都係會同 9 碼相關用地...
似起 office ...

如果起office... 到時日日都有咁多人流... 咁我估囮韞[要起商場...

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 12:59 am    文章主題:      

IWAT 寫到:

如果起office... 到時日日都有咁多人流... 咁我估囮韞[要起商場...

office D 人返工架嘛 ... 邊有時間 shopping

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 1:09 am    文章主題:      

lunch lunch and after office shopping...  

btw d 貨櫃場工人係唔係好似地盤工人ga...???  

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期二 七月 01 2003 1:11 am    文章主題:      

IWAT 寫到:
lunch lunch and after office shopping...  

btw d 貨櫃場工人係唔係好似地盤工人ga...???  

好少少 ...
睇下 TVB XX 彩虹d 物流部你咪知係點 ~

回頂端