藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: itsumo
打印 上一主題 下一主題

好驚...有無人知係咪真既??? [複製鏈接]

中原~ 你作為 agent 只要見到有人買樓賣樓就應該好開心架啦 有錢賺喎~
藍澄灣好唔好對你既影響有咁大架咩? 點解你會咁唔鍾意藍澄灣呢? 我唔識地產既 agent 唔係好知你呢 d 專業人士係點睇每一個樓盤

以我有限既記憶 係發展商最初公開發售時 已經有報紙報到藍澄灣呢個盤 仲已經指出左有酒店同最高十層先有海景~ 有業主係買之前已經知~

呢個世界不嬲都無完美 呢度既業主有好多都已經知道一分錢一分貨 用一 d 好處 (eg 比較平) 去 compensate 其他既唔好 咁又有咩問題呢? 俾得咁既錢 就會預左有 d 唔好既野 業主們有心理準備咪得囉~

有好多經紀吹水 你做經紀既 呢 d 方法你都有得出賣啦. 但唔係個個買藍澄都係因為俾經紀/發展商呃. 有業主已經預左俾得快餐店既錢就唔可以 expect 有半島既質數. 咁就等於同正常客人心態不同?

呢個 topic 真係講左好耐喇 呢度 d 人扮開心又好 扮無俾人搵笨又好 真係好期待都好 咁想知係咪最後俾和黃呃 咪到時真係入得伙住得既時候先算囉~ 宜家咪又係得個講字 都未 prove 到. 真係有人放盤既 你咪又有生意囉. 有笨人買有笨人賣經濟先會好架嘛~ 你地 d agent 唔係就係最鍾意 d 俾你講兩講就信左你地去買去賣既笨人架咩? 佢唔笨 佢唔肯買 你都要迫佢變笨去買架啦~

最後 同一篇文 reply 幾條 threads 係唔會令個驚嚇效果加大架~

人係要向前望先會進步 o下o下望番轉頭 不停講同一個問題......好悶呀! 請你睇o下個問題已經講o左n個月啦! 中原兄你不如提出新問題 新o既理據 最好有最新短片 相 數據分析去support......咁咪有新意囉! 從事地產行業o既你 無理由咁out 喎 唔好俾同行知係你講 俾人笑呀!
G :em21: P

[quote:7d4251bf00="itsumo"]你都見到我係初入黎啦我怎知討論了十九幾萬次?
我都係收到EMAIL時令我很擔心
SEARCH INTERNET 時見有個討論區故問一下.
講真如果是真的話我唔會搬入去寧願租出去.[/quote]

我好想同大家講青衣係一個好地方交通好方便返大陸去香港島去機場都好快葵青區可以話係香港的中心點如果唔係貨櫃碼頭都唔會起係青衣啦.
我住係青衣10幾年對青衣最熟藍澄灣最唔好的地方係交通可能唔方便因為好多車都係中途站早上坐車一定冇位坐所以我最想以後大家可以爭取多D路線.

我好多時夜晚都會去地盤到睇我覺得一D都唔嘈我開頭都好擔心所以去睇下你地自己去睇過就知.

其實香港好多樓都對住絛馬路都係好嘈好似長沙灣個D咩昇悅居弘景臺咁絛馬路好鬼死繁忙旁邊又係工廠D樓又密空氣好差不過人地貴過我地好多一樣好多人買所以我話藍澄灣真係唔錯啦.

希望大家會覺得青衣好藍澄灣好

Tako & Sukie

I support your points.  I have been lived in Tsing Yi for 3 years.  I love it very very much so that I decide to buy my first property in Tsing Yi RC.  In addition the location of RC is not bad.  It is not noisy because the road is not busy.  Air pollution is low.   As a result Tsing Yi is a excellent place for living.
Brian & Lisa................... :em20:............... :em21:

[quote:e41612a8f6="itsumo"]你都見到我係初入黎啦我怎知討論了十九幾萬次?
我都係收到EMAIL時令我很擔心
SEARCH INTERNET 時見有個討論區故問一下.
講真如果是真的話我唔會搬入去寧願租出去.[/quote]

itsumo take it easy ok :em11: 在呢度大家話晒都係1家人嘛大家都係關心rc   o者 唔好噤la 我可以好sure噤話你知rc就算點唔好都唔會係最bad既你所俾既$係唔會白俾架 俾d信心出黎等到收樓你1定會知到點解我地會禁support RC既 :mrgreen:  :em02:

[quote:98cbe4e90f="wychan"]那些瓜瓜嘈的人是不是住在對面公屋或美景花園的,因有了藍澄灣而阻擋了他們的無敵大海景,所以無的放矢?[/quote]

yes i think so because呢d真實既傳閒我都係在我d朋友到聽番黎佢地真係好 "興"係因為我地座rc完全阻晒佢地個view呢點係可以理解既but塊地唔係佢地架喎噤日後有咩改變都唔係佢地可以control得倒so佢地依家亦只好接受我亦知道佢地好多都係講道理既住客黎希望大家第時朝見口晚見面好好噤相處la咪當朋友噤law噤唔係會好d咩

[quote:52e8de9ddc="中原"]我地有客仔話唔知有酒店 如果知就一定唔買.
再者 住宅對住酒店 無太陽入屋 某雜誌都曾經踢爆藍澄灣有欺騙成份.
點解你地咁開心呢? 我真係好想知 你地覺得藍澄灣有咩咁好呢?
我都好想了解下.
樓書無寫過有酒店 而好多地產經紀都係背樓書 佢地唔知有酒店擋住個景就sell d 客低層望200米swimming pool 同望海 如果地產代理比客告 邊個要負任呢
而且個示範單位o係中環 好難相信幾千個經紀會個個走去青衣望下個地盤.
咁多位人兄 你地點知有酒店姐住個景呢? 唔通發展商同你地每位買家講
酒店40樓咁高 要最高十層先望海 未過40米一係望酒店/泳池 一係望山景/樓景.
如果個個經紀咁誠實同客講 實好少人買藍澄灣.
其實好多地盤相片 係地產代理比錢d 建築工人偷偷影相 基本上發展商唔會主動比地盤相地產代理.
所以你地發覺 唔同地產代理公司 會有唔同o既相.......

再者 我發覺你地班人兄 望住個酒店都好開心
我亦有同客人講 會所同酒店住客共用 唔係住客霸晒 所以管理費$1.3咁便.
本網所謂住客之反應 與正常客人心態不同
本人肯定 本網是發展商造馬 唱好藍澄有很多login 名根本是同一人.
當然我相信 有某部份的login 是將來藍澄住客.

他日藍澄收樓之日 定有很多買家投素申笨 他們可能一同索償和立刻放盤 請他日留意報章雜誌報導......[/quote]

Pls. close-mouthed too thanks u cooperation :mrgreen: