藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: itsumo
打印 上一主題 下一主題

好驚...有無人知係咪真既??? [複製鏈接]

各碼頭的位置

:em06:  :em06:
鳴鳴~~~wicyh..你又蝦我啦。

[quote:d66ba3095f="dick&queenie"]其實我一直好懷疑,所謂貨櫃碼頭的嘈音是有幾大的。
等於我們靚仔時讀社會科。
香港是一個自由港,水深唔知幾多幾多,是全球不知第幾大港口。
香港的貨櫃業咁多年咁發達,由一號至八號,成幾十年裡面。
何解去到2004年的九號碼頭就有嘈音問題呢???
係!何能會嘈些少,但嘈成點....真係冇人知架。
如果真係唔掂,又或者太過份的話,最多到時上街,或者去碼頭示威,唔比佢地運作囉![/quote]
你想知既話....何不親身去感受一下呢? :em12:
到四號碼頭入口就可以感受到勁多貨櫃車出出入入既聲音了 只要到新都會
廣場出面就有貨櫃碼頭既專車車你入去...(坐ATL既車最近)
而又只要去一下荔景/祖堯村就可以感受到生活在一個對面就係貨櫃碼頭既地方
係會有幾嘈呢....

只要你去過就會知道...唔駛咁擔心噪音既問題.....

hales...我本身住在南區,而所謂的嘈音問題,我真的未曾想過,不...應該不知點想。
有關的嘈音可以接受嗎???
(因為我住梗的地方都幾靜掛)
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:851d314b0f="dick&queenie"]hales...我本身住在南區,而所謂的嘈音問題,我真的未曾想過,不...應該不知點想。
有關的嘈音可以接受嗎???
(因為我住梗的地方都幾靜掛)[/quote]
其實每個人既接受程度都唔同 所以基本上不可以一慨而喻呢
所以最好都係親身去感受一下比較好呢

:em02: 我最近問過我個Friend佢在船公司做事他說9號仔己正式運作內裏吊運貨櫃的起重機每次放下貨櫃時可能會有"砰"一聲在路面左右行駛時會發出"叮叮"聲貨櫃車刹車時拖架會發出轟轟聲.但大家都不用緊張因原本"HIT"的碼頭仍未飽和故很少用到9號碼頭.青衣既島民返工放工時可以留意吓係咪好少有船埋.加上酒店與起重機的距離其實好遠.所以都不用擔心. :?  

喵~
貓貓都有個朋友o係葵涌貨櫃碼頭度做 佢話碼頭入面的確係幾嘈 但係最嘈o既時間相信大家都番o左工 係有D影響但係未必好大。不如擔心o下九號仔正式投產 D貨櫃車會唔會塞死D路好過。 :|
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

[quote:76860f137d="Solskjaer"]:em02: Hi! 你好呀!無擔心你要知道肥佬黎唔妥D姓李架啦!份報導有部份己知道係不實既你慢慢睇下呢個討論區就會知道. :wink: [/quote]

肥佬黎同壹週刊班人
[粗言穢語已經被刪掉]
天會收佢

[quote:d6f8c6f23d="yetalu"][quote:d6f8c6f23d="Solskjaer"]:em02: Hi! 你好呀!無擔心你要知道肥佬黎唔妥D姓李架啦!份報導有部份己知道係不實既你慢慢睇下呢個討論區就會知道. :wink: [/quote]

肥佬黎同壹週刊班人
[粗言穢言已被刪掉]

天會收佢[/quote]

唔駛咁激

Don't worry ~~~Everything will be ok~~~~

我地有客仔話唔知有酒店 如果知就一定唔買.
再者 住宅對住酒店 無太陽入屋 某雜誌都曾經踢爆藍澄灣有欺騙成份.
點解你地咁開心呢? 我真係好想知 你地覺得藍澄灣有咩咁好呢?
我都好想了解下.
樓書無寫過有酒店 而好多地產經紀都係背樓書 佢地唔知有酒店擋住個景就sell d 客低層望200米swimming pool 同望海 如果地產代理比客告 邊個要負任呢
而且個示範單位o係中環 好難相信幾千個經紀會個個走去青衣望下個地盤.
咁多位人兄 你地點知有酒店姐住個景呢? 唔通發展商同你地每位買家講
酒店40樓咁高 要最高十層先望海 未過40米一係望酒店/泳池 一係望山景/樓景.
如果個個經紀咁誠實同客講 實好少人買藍澄灣.
其實好多地盤相片 係地產代理比錢d 建築工人偷偷影相 基本上發展商唔會主動比地盤相地產代理.
所以你地發覺 唔同地產代理公司 會有唔同o既相.......

再者 我發覺你地班人兄 望住個酒店都好開心
我亦有同客人講 會所同酒店住客共用 唔係住客霸晒 所以管理費$1.3咁便.
本網所謂住客之反應 與正常客人心態不同
本人肯定 本網是發展商造馬 唱好藍澄有很多login 名根本是同一人.
當然我相信 有某部份的login 是將來藍澄住客.

他日藍澄收樓之日 定有很多買家投素申笨 他們可能一同索償和立刻放盤 請他日留意報章雜誌報導......