藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: itsumo
打印 上一主題 下一主題

好驚...有無人知係咪真既??? [複製鏈接]

相信因當時開價特彽 (SARS後 第 一個 盤) 引至好多二 樓賣唔倒所以 D 人製 造好多負面消息.

再想深一層如果有問題酒店 D 房就冇人租 和黃點會這麼笨. 現在又有酒店做 barrier 怕什麼?
Flat B in Tower 3

那些瓜瓜嘈的人是不是住在對面公屋或美景花園的,因有了藍澄灣而阻擋了他們的無敵大海景,所以無的放矢?
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:d56f570990="wychan"]那些瓜瓜嘈的人是不是住在對面公屋或美景花園的,因有了藍澄灣而阻擋了他們的無敵大海景,所以無的放矢?[/quote]
喂喂喂...wychan
我都係住起對面d公屋po...
唔好一??(竹竿)打一船人war

p.s. 執筆忘字... sorry

[quote:632a8fc8c7="大B & 小W"][quote:632a8fc8c7="wychan"]那些瓜瓜嘈的人是不是住在對面公屋或美景花園的,因有了藍澄灣而阻擋了他們的無敵大海景,所以無的放矢?[/quote]
喂喂喂...wychan
我都係住起對面d公屋po...
唔好一??(竹竿)打一船人war

p.s. 執筆忘字... sorry[/quote]

唔好意思,我只係話一些惡意破壞的人那些心理不平衡的心態0傘。我對一些寬容及目光遠大的人,一向都表示尊敬及尊重!!
:em11:
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:faa7f2f8fe="Engineer"]我都完全同意大B&W 的說法 藍澄灣唔覺得有問題.

依本人專業角度去睇.我己在工程界工作十多年 持有 工程的 Msc 及 BEng Degree; 曾在Dockyard工作 現做機電工程 嘈音或強光是不會影響的依現時的設計.[/quote]

有專業人仕俾意見 don't worry la

[quote:8065e62e66="Engineer"]我都完全同意大B&W 的說法 藍澄灣唔覺得有問題.

依本人專業角度去睇.我己在工程界工作十多年 持有 工程的 Msc 及 BEng Degree; 曾在Dockyard工作 現做機電工程 嘈音或強光是不會影響的依現時的設計.[/quote]

梗係信專業人仕多過信o個d三姑六婆  :wink:

不過如果我o地係會所或泳池聚會,有可能重嘈過9號仔,哈哈 :!:

[quote:fa1221ef5f="Sharan"]不過如果我o地係會所或泳池聚會,有可能重嘈過9號仔,哈哈 :!:[/quote]
咁去9號仔度聚會啦 :mrgreen:

其實我一直好懷疑,所謂貨櫃碼頭的嘈音是有幾大的。
等於我們靚仔時讀社會科。
香港是一個自由港,水深唔知幾多幾多,是全球不知第幾大港口。
香港的貨櫃業咁多年咁發達,由一號至八號,成幾十年裡面。
何解去到2004年的九號碼頭就有嘈音問題呢???
係!何能會嘈些少,但嘈成點....真係冇人知架。
如果真係唔掂,又或者太過份的話,最多到時上街,或者去碼頭示威,唔比佢地運作囉!
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:22b6a6219c="dick&queenie"]其實我一直好懷疑,所謂貨櫃碼頭的嘈音是有幾大的。
等於我們靚仔時讀社會科。
香港是一個自由港,水深唔知幾多幾多,是全球不知第幾大港口。
香港的貨櫃業咁多年咁發達,由一號至八號,成幾十年裡面。
何解去到2004年的九號碼頭就有嘈音問題呢???
係!何能會嘈些少,但嘈成點....真係冇人知架。
如果真係唔掂,又或者太過份的話,最多到時上街,或者去碼頭示威,唔比佢地運作囉![/quote]

問題係以前貨櫃碼頭附近都係工業區 依家係做左住宅