藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9703|回復: 28
打印 上一主題 下一主題

Philips plasma 一問... [複製鏈接]

請問有冇鄰居買左Philips plasma....
唔知可唔可以收看RC...d衛星電視.. :?:
thx

Re: Philips plasma 一問...

[quote:6fa0041eba="Mr. & Mrs. FireFire"]請問有冇鄰居買左Philips plasma....
thx[/quote]

咁岩 patrick又問呢個問題喎....
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:1404bf4613="Mr. & Mrs. FireFire"]請問有冇鄰居買左Philips plasma....
thx[/quote]

RC 個衛星電視只是普通TV signal. 普通TV都能收.
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

[quote:505c97aee5="wychan"][quote:505c97aee5="Mr. & Mrs. FireFire"]請問有冇鄰居買左Philips plasma....
thx[/quote]

咁岩 patrick又問呢個問題喎....[/quote]
:mrgreen: ~~~ 係代patrick問架...

多謝各方大佬幫忙 第日一定請大家食餐便飯. :em19:
其實是因為昨日走入咗去豐澤睇 個sales話尼部philps 37" fixplus plasma 系行pal線架 唔系行muilt 睇唔到衛星電視架 所以昨晚個人有d失落 請問其實我地rc有冇d街坊問咗philps plasma 架 系咪真系一定睇到架? 抱歉再一次詢問大家因為只是想再make sure一吓. :em14: 謝謝!!
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

[quote:b11a03deac="atrick & Cherry"]多謝各方大佬幫忙 第日一定請大家食餐便飯. :em19:
其實是因為昨日走入去豐澤睇 個sales話尼部philps 37" fixplus plasma 系行pal線架 唔系行muilt 睇唔到衛星電視架 所以昨晚個人有d失落 請問其實我地rc有冇d街坊問philps plasma 架 系咪真系一定睇到架? 抱歉再一次詢問大家因為只是想再make sure一. :em14: 謝謝!![/quote]

請放心 其實現時大部份衛星電視都係行 PAL 掣式的 所以係無問題的.

[quote:d91f6e36bd="FanStar"]請放心 其實現時大部份衛星電視都係行 PAL 掣式的 所以係無問題的.[/quote]

人人講可以唔信,但FanStar講你地真係要信...
點解?佢咪就係做衛星呢一範囉....  :mrgreen:   好pro架 :em11:

幣!!爆響口添  :em20:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:ccf7c1537a="dick&queenie"][quote:ccf7c1537a="FanStar"]請放心 其實現時大部份衛星電視都係行 PAL 掣式的 所以係無問題的.[/quote]

人人講可以唔信,但FanStar講你地真係要信...
點解?佢咪就係做衛星呢一範囉....  :mrgreen:   好pro架 :em11:

幣!!爆響口添  :em20:[/quote]

多謝大家幫忙 我剛剛問過代理 佢話尼個問題可以用一d技術去解決 就系問一部muilt嘅綠影機 再將天線制插入綠影機再駁電視 d信號就會由muilt轉做pal 唔知佢有冇扇我尼??
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

[quote:234b153cf2="atrick & Cherry"]多謝大家幫忙 我剛剛問過代理 佢話尼個問題可以用一d技術去解決 就系問一部muilt綠影機 再將天線制插入綠影機再駁電視 d信號就會由muilt轉做pal 唔知佢有冇扇我尼??[/quote]

無錯,近呢幾年D衛星台大部份係由「模擬掣轉」轉去「數碼掣式」廣播,但其實呢部份更改,根本就唔關我屋企部電視機事,只要有關保養商係大個衛星天Z豕t統前端處更改數碼接收器即可。而且大部份D衛星台已經由NTSC轉去PAL掣式啦,仲使咩轉來轉去喎。

[quote:b951be4a7a="FanStar"][quote:b951be4a7a="atrick & Cherry"]多謝大家幫忙 我剛剛問過代理 佢話尼個問題可以用一d技術去解決 就系問一部muilt綠影機 再將天線制插入綠影機再駁電視 d信號就會由muilt轉做pal 唔知佢有冇扇我尼??[/quote]

無錯,近呢幾年D衛星台大部份係由「模擬掣轉」轉去「數碼掣式」廣播,但其實呢部份更改,根本就唔關我屋企部電視機事,只要有關保養商係大個衛星天Z豕t統前端處更改數碼接收器即可。而且大部份D衛星台已經由NTSC轉去PAL掣式啦,仲使咩轉來轉去喎。[/quote]

多謝解搭小弟心中的結 感激不儘!! :em14: