請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1365|回復: 1

又想到了一個問題... [複製鏈接]

hales
Moderator版面管理員

發表於: 星期日 六月 22 2003 12:13 am    文章主題: 又想到了一個問題...     

--------------------------------------------------------------------------------

有冇留意過一樣野?
到底響邊個位置曬衫呢??
好似冇曬衣架喎??
又好似冇地方放曬衣架喎??
唔會係響廚房個窗嗎?個窗都幾高呢 而且又有廚櫃頂住哂

回頂端        

moon
新晉板友

發表於: 星期日 六月 22 2003 12:58 am    文章主題:      

--------------------------------------------------------------------------------

我諗坒u係冇預位比我地曬衫lu
雖然個廚房隻窗係位於埋邊 但係隔左成張Sink 盤檯 又唔係好似會有個曬衫架係個度咁bor

不過唔怕啦 發展商包左個洗衣及乾衣機ga ma 係就係會用電多左咁啦

回頂端        

bunnud

發表於: 星期日 六月 22 2003 1:08 am    文章主題:      

我諗大家要善用一下部乾衣機唔係就要好肉酸地係客廳或主人房的窗台加條鐵通lu. (記住係如果大家的窗台會有陽光射進的話冇的話就...嘻嘻嘻) <---奸笑聲

回頂端        

FanStar
新晉板友

發表於: 星期日 六月 22 2003 1:14 am    文章主題:      

我估計極其量係可以洗手間晾衫的,因為洗手間起碼有個抽氣系統,唔駛焗住。其實而家好多新盤都冇曬衣架 Lu。  

回頂端        

bunnud

發表於: 星期日 六月 22 2003 1:18 am    文章主題:      

靠坉茤潃楊t統可能三四日都乾唔到喎同埋D衫唔曬一曬心理上始終覺得冇咁好有時仲可能會有陣up味添!

回頂端        

FanStar
新晉板友

發表於: 星期日 六月 22 2003 1:26 am    文章主題:      

都無辦法喇,又無晾衫架  

回頂端        

hales

發表於: 星期日 六月 22 2003 1:29 am    文章主題:      

曬過太陽o的衫真係香o的既呢.....呵呵~~~~~
就算用乾衣機都唔可以整到全乾咖??
我諗緊可能會響書房個窗台做手腳可以曬衫...
再唔係買個果o的有轆果o的活動曬衫架..........
我諗衰衰地都唔會冇太陽入到屋掛??

回頂端        

bunnud

發表於: 星期日 六月 22 2003 1:31 am    文章主題:      

咁又係唯有靠哂部乾衣機啦

回頂端        

moon
新晉板友

發表於: 星期日 六月 22 2003 1:32 am    文章主題:      

不過話時話丫 我一向都唔多用室外gei晾衫架gei 因為樓上成日都拋D垃圾落黎gei 好鬼核特ga ma  

回頂端        

bunnud

發表於: 星期日 六月 22 2003 1:36 am    文章主題:      

hales 寫到:

但係有D低層單位(尤其是A及B)可能真係冇乜陽光入屋架咁就真係要靠哂部抽氣扇喇

回頂端

hales

發表於: 星期一 六月 23 2003 10:04 pm    文章主題:      

如果你有去睇過坉脀fficial size 妐雃傖A鬼野鮮風系統 將新鮮空氣
過左濾之後抽入室內?? 咁奇? 咁咪即係會有一央氣道會入屋囉.....

另外我又諗緊一樣野.....H室旁邊就係樓梯門 唔知會唔會就係響果個位
放垃圾既呢? 書上話垃圾收集是在L1 唔知係唔係要自己拎落去一樓@@??

帝堡城呢邊係冇中央垃圾道的 因為其實中央垃圾道既原意就係可以
將o的垃圾由樓上直掉到樓下 慳返唔駛請人收垃圾但係後來o的人發覺
呢樣野係好白痴既design因為大舊少少就塞唔到入去 然後o的人一樣會
將o的垃圾放係垃圾道旁邊 最後又係要請人上去收垃圾 而且由幾十樓掉
落去樓下就成日好似拆樓咁嘈 所以帝堡城呢邊 只係將o的垃圾放在樓梯
口就有人會上黎收 仲一日收幾次 唔知第時係咪又係咁呢.....好似H室旁既
梯口真係有咁既可能性存在...

回頂端        

bunnud

發表於: 星期一 六月 23 2003 10:47 pm    文章主題:      

據我估計中央氣道應該係廁所入面以帶走你地排出的死氣.

垃圾房九成九係在H門口因為A果邊係電錶房所以我諗唔會係果邊.

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期六 六月 28 2003 9:57 pm    文章主題:      

hales 寫到:

夆旭恩蝢鱄曮Y有熱力o個隻?
o個d 好大部既發熱乾衣機先可以全乾
不過電費都真係好襟計 ...

曬衫的確係一個問題 ...

回頂端        

IWAT
中級板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 1:47 am    文章主題:      

希望唔好有d公公婆婆拎d衫同綿胎落平台或條私家路曬就好lu...

您知la有d公公婆婆都幾....

回頂端        

Saga
專業板友

發表於: 星期一 六月 30 2003 1:55 am    文章主題:      

IWAT 寫到:
希望唔好有d公公婆婆拎d衫同綿胎落平台或條私家路曬就好lu...

您知la有d公公婆婆都幾....

平台都會既...
私家路...太遠喇 公公婆婆行得辛苦 XD

回頂端