藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6700|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

最近遇到的四個問題...唔知大家有冇遇到 [複製鏈接]

1. 大家條水喉出水有冇"疾疾下"...唔知點解呢排出水會...之前都好暢順
2. 電視接收某d台仲係唔清楚...(翡翠明珠本港國際)全部有橫紋干擾
3. 恆昌傢私d床足3尺....但係就比張床褥得2尺半...剩返果半尺用黎做咩呢
4. 廁所個轉轉鏡架...跌完一塊又一塊....我只係放左一個杯同一支牙膏牙刷...唉...跌爛左兩隻杯

[quote:cf623f2241="smallpotato"]1. 大家條水喉出水有冇"疾疾下"...唔知點解呢排出水會...之前都好暢順
2. 電視接收某d台仲係唔清楚...(翡翠明珠本港國際)全部有橫紋干擾
3. 恆昌傢私d床足3尺....但係就比張床褥得2尺半...剩返果半尺用黎做咩呢
4. 廁所個轉轉鏡架...跌完一塊又一塊....我只係放左一個杯同一支牙膏牙刷...唉...跌爛左兩隻杯[/quote]I have the first problem too. Have you call the property management?
After I have copmplaint the 2nd problem and they have some people come to my flat and fix it . So the problem have gone. But some times it still not so stable and those repair people said they are trying ti fix the block 3 TV receiver.
The third problem is clearly a defect and ask HangCheong to exchange it.
My friend have the same problem too. He fix the glass by himself by using the glicon. It's better now.

第一個問題我屋企都有發生...
但其他問題就仲未知...(仲未搬入去)

[quote:35a730d28e="Mr. & Mrs. FireFire"]第一個問題我屋企都有發生...
但其他問題就仲未知...(仲未搬入去)[/quote]
有無擰開水龍頭 出水 (口個) 部份? 會唔會係有沙石阻塞?
Don\'t worry be happy!! ^_^

[quote:c62a08d1a7="kk-in-hk"][quote:c62a08d1a7="Mr. & Mrs. FireFire"]第一個問題我屋企都有發生...
有無擰開水龍頭 出水 (口個) 部份? 會唔會係有沙石阻塞?[/quote]
冇呀但係廚房同廁所都係一樣喎~~~

[quote:0614f6c0ce="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:0614f6c0ce="kk-in-hk"][quote:0614f6c0ce="Mr. & Mrs. FireFire"]第一個問題我屋企都有發生...
有無擰開水龍頭 出水 (口個) 部份? 會唔會係有沙石阻塞?[/quote]
冇呀但係廚房同廁所都係一樣喎~~~ [/quote]
建議先試試 因為所有水龍頭出水口都有過濾網 日子一耐 or 水管工程過後 都有可能有沙石沖到出水口過濾網.
我當初收樓之後已經清理過出水口過濾網 - 都幾多沙石 所以沒問題.
Don\'t worry be happy!! ^_^

好~~~走去試試先~~~~thx

唔會漏水?

會唔會係漏水?

唔該晒咁多位鄰居先
Q1)今晚返去拎開個水龍頭試下先清理D沙石先...
Q2)電視機而家一時清一時唔清..好唔STABLE
Q3)恆昌已經換返張3尺床褥比我啦...
我到7月9日就會夠60日...佢地呢3日(5-7日)
係咁比傢私我...佢每做完一次...我就要清潔一次... :em13:
每次都係黎幾件...仲要唔同人負責安裝...
工人A...我負責安屏風唔負責裝衣櫃...
工人B...我負責安廳傢私唔負責裝衣櫃...
(個衣櫃就咁放左向我屋企門口成日冇人理到第2日夜晚先有人安)
Q4)jokenhk glicon係咩黎可唔可以講詳細D點FIX?唔該晒